E-objave

Objave iz vseh vetrov

Parketarstvo polepša vsak prostor

/
/
/
1024 Views

Vaš dom vam zagotovo predstavlja zavetje, kraj, kjer vladajo veselje, mir, sproščenost in ljubezen. Kaj pa poleg ljubljenih oseb ustvari to vzdušje? Zagotovo k ustvarjanju prave atmosfere in topline pripomore dekor. Domovanje lahko napolnite z lepim pohištvom, okrasnimi blazinami, stene lahko pokrijete z lepimi odtenki, ne pozabite pa na tla. Ta lahko pokriva parket, za kar boste potrebovali strokovnjaka za parketarstvo. Z montažo talnih oblog iz lesa ter brušenjem se ukvarja podjetje Hotenjka, ki na svoji spletni strani nudi nekaj koristnih nasvetov, povezanih z obrtjo parketarstvo: https://www.hotenjka.si/parketarstvo. Preden se odločite zanj, si je priporočljivo prebrati vse o prednostih in slabostih takšnega materiala. Vzdrževanje namreč zahteva nekaj pozornosti.

Parketarstvo ustvarja čudovite pode

Parketarstvo temelji na dobri podlagi

Če že imate takšen pod dlje časa, je povsem mogoče, da je utrpel poškodbe. Les se namreč odziva na odstotek vlage v prostoru. Pomembno pa je tudi, da je v sobi temperatura v določenem razponu. Lesna obloga se lahko v nepravih pogojih preveč krči ali razteza, zaradi česar lahko razpoka. Prav parketarstvo se ukvarja s tem, katere vrste so najboljša izbira za polaganje. Med storitvami, ki jih Hotenjka ponuja svojim strankam je ustrezna priprava podlage, na katero se položi hrast, češnja ali oreh. Kompetentni strokovnjaki za parketarstvo vedo, kakšna mora biti osnova; dobri temelji so izrednega pomena za kakovostno vrhnjo površino.

Parketarstvo ni za slabo izučene

Na temeljno plast se položi izbrano vrsto lesnih ploščic. Te naj bodo dovolj trdne, še vedno pa bodo potrebovale premaz. V parketarstvu se za to uporabi lak. Ta majhne plošče ustrezno zaščiti in jim doda sijaj. Pod parketarstvo spada še brušenje. Kdor se ukvarja s tem, mora imeti ustrezne in kakovostne brusilne stroje. Poleg nujnega pripomočka mora imeti ustrezno stanje. Preceniti je treba, koliko je priporočljivo zbrusiti. Brusi se lahko kateri koli tip, potrebna je le previdnost glede plasti, ki so jo v stroki poimenovali »obrabna«. Najem neusposobljenega delavca lahko pomeni uničenje površine in višje stroške.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar