E-objave

Objave iz vseh vetrov

Sodobne pravljice so rezultat sodelovanja

/
/
/
870 Views

Službe z več izmenami ali takšne z deljenim časom povzročajo to, da zmanjkuje časa za vse. Starši imajo veliko manj uric, ki bi jih lahko kakovostno preživeli v krogu svoje družine. Domov se vračajo utrujeni, a jih čakajo še nujni opravki. Treba je pripraviti kosilo in večerjo, pospraviti, pomagati otrokom pri domači nalogi, jih razvoziti po tečajih. Ne le, da ni prostora za igranje in pogovarjanje, tudi par se ne more povezati. Babice in dedki so morda tudi še zaposleni, saj se delovna doba vse bolj pomika navzgor. Zadnje, kar si utrujena mamica ali oči želita zvečer, je branje sodobne pravljice. Ko se bliža ura za spanje, pridejo v poštev le kratke pravljice. Da pa jih ni treba brati, je poskrbelo sodelovanje modernih avtorjev, starostnikov in podjetja.

sodobne pravljice za otroke

Sodobne pravljice so priložnost za počitek

Starši zdaj lahko preprosto pritisnejo play, in deklica ali deček lahko začneta poslušati kratke pravljice. Ko bosta prosila za še eno, ne bo težava popustiti. Ker ne trajajo dolgo, lahko otrok posluša sodobne pravljice, torej več teh, preden zaspi. Mami in očka bosta vesela, če kak dan v tednu ne bosta rabila odigrati vlog vseh likov. Zaradi sodobne pravljice se bosta tudi sama pomirila pred spancem. Medtem, ko njun naraščaj posluša, lahko pogledata kakšno serijo, prebereta naslednje poglavje ali izkoristita priložnost za pomenek. Pri tem jima ne bo treba skrbeti, da ju potomec pogreša. Dobre sodobne pravljice so namreč prikrojene sodobnim mladim ljudem.

Sodobne pravljice pripravijo na šolanje

Liki sodobne pravljice so aktualni, kot sta tudi zgodba in jezik. Poslušanje je odlično, saj je poslušalec primoran k zbranosti. Uči se osredotočenosti, ki jo bo potreboval med guljenjem šolskih klopi. Nauči se novih besed in zvez. Vedel bo, kdaj je primeren kak izraz ali fraza. Besedilo, ki ga bo slišal, mu bo takoj povedalo, kakšna so čustva. Pri branju namreč ni te prednosti. Intonacija pa takoj pove, kakšen je čustveni naboj in kaj junaki sodobne pravljice občutijo. Berejo jih ostareli, ki se bodo morali potruditi, da dobro preberejo zgodbico. Trud je zanje zelo pozitiven, saj bodo med branjem krepili um. Hkrati se bodo zabavali, ko bodo skušali glasovno prikazati različne junake.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar