E-objave

Objave iz vseh vetrov

Vzmetnica vpliva na dober spanec, ta pa je pomemben za zdravje

/
/
/
835 Views

Vzmetnica mora biti kakovostna, saj je pomembna za kvaliteten in trden spanec, s tem pa posledično vpliva tudi na celotno zdravje ter dobro počutje. Kljub novim trendom kot so lateks ležišča, oz. ležišča iz pene, ki so se že kar nekaj let nazaj pojavili na tržišču, mnogo ljudi še vedno prisega na vzmetnice. Podpora vzmeti kakršno poznamo danes je mnogo boljša od vzmetnic, ki smo jih poznali včasih. Kvaliteta spanja na sodobni vzmetnici se ne more primerjati s tisto izpred dvajsetimi ali tridesetimi leti. Kaj so šlarafijske vzmeti, ki naj bi jih vsebovala vsaka dobra vzmetnica? To so izjemno kvalitetne vzmeti katerih prožnost se obdrži dolga leta, zato imajo najdaljšo življenjsko dobo. So ročno pletene in večconske, kar pomeni, da so te vzmeti idealne za ljubitelje trših ležišč in za ljudi, ki imajo nekaj kilogramov preveč. Že želite svoji vzmetnici ali ležišču iz pene še podaljšati življenjsko dobo, ju lahko dopolnite s posteljnim nadvložkom. Ta vam bo služil tudi kot pomožno ležišče za goste, vaše ležišče iz pene pa bo z uporabo posteljnega nadvložka udobnejše in mehkejše. Spanec je z njegovo uporabo izredno udoben in prijeten, saj je bistvena lastnost posteljnega nadvložka, da se telesu popolnoma prilagodi in mu nudi podporo točno tam kjer je to potrebno. Da bo vaša vzmetnica dolgo obdržala svež vonj, jo od časa do časa očistite in dezinficirajte s posebnim naravnim čistilom, ki učinkovito očisti tudi madeže.

kakovostna vzmetnica je ključ do dobrega počutja

Ležišče iz pene je idealno za ljudi, ki jim vzmetnice niso najljubše

Tudi ležišča iz pene so različna, namenjena kvalitetnemu počitku ter ljudem z raznimi težavami. Določena ležišča iz pene so še posebej primerna za otroke in celo dojenčke. Narejena so namreč tako, da se vedno prilagodijo telesu, kar je izjemno pomembno dokler otroci rastejo. Imajo dve različni trdoti, ki jih prilagodite če nastopijo bolečine v križu, kolku ali kje drugje. Ležišča iz pene, ki so narejena iz posebnih piramid, podpirajo telo točkovno in ga celo masirajo. Če se boste odločili za ležišče iz pene te vrste, boste med spanjem imeli boljšo cirkulacijo krvi, kar pomeni, da se boste manj obračali in trdneje spali. Človek poleg redne vadbe nujno potrebuje zdrav spanec saj mora imeti uravnotežen ritem med dnevnimi aktivnostmi in počitkom. Vsak zase najbolje ve, kakšno ležišče je zanj najboljše. Ker lahko vsako vzmetnico, ležišče iz pene, lateks ležišče in druga, kombinirate s posteljnim nadvložkom je izbira lažja, še posebej če se vam zdi, da je vaše ležišče pretrdo in vas skrbi, da ste se pri nakupu napačno odločili. Je pa res, da se je potrebno na novo ležišče navaditi, kar se ne zgodi v eni noči. Z otroki je lažje. Ko zamenjate otroški jogi, malček tega skorajda ne opazi in večina se jih prilagodi že pri prvem spanju. Enako je tudi z večjimi otroci, zato je nakup otroškega jogija pravzaprav najmanj stresen in enostavnejši.

 

Posteljni nadvložek lahko uporabite tudi za lateks ležišče in za otroški jogi

Posteljni nadvložek je odličen za otroški jogi, še posebej če je otrok alergik, saj je narejen iz antialergijskih materialov. Tudi posteljni nadvložek lahko izbirate med vsemi dimenzijami in zagotovo boste našli tisto kar potrebujete zase ali za svoje otroke. Z njim boste v bistvu izboljšali svoje ležišče ali otroški jogi, če ga je morda že prej nekaj let uporabljal starejši otrok. Vseeno pa bodite pozorni in ga pravočasno zamenjajte. Naj ne bo prestar, saj je kakovost otroškega jogija skorajda najbolj pomembna. Za zdrav in normalen razvoj hrbtenice mora le ta imeti mora optimalno podporo. Idealen otroški jogi je tako imenovano lateks ležišče, ki se odlično prilagaja otrokovi rasti, poleg tega pa sta trdoti na zgornji ter spodnji strani različni in otrok lahko izbere katera mu je ljubša oz. prijetnejša za spanje. Za vsako lateks ležišče lahko izbirate različne prevleke. Za astmatike je najboljša termobond volna iz sintetičnih vlaken, saj imajo pršice raje naravne materiale, zato jih alergikom zdravniki odsvetujejo. Lahko pa izberete prevleko s polnilom iz popolnoma naravne volne, ki vas bo hladila ko vam bo vroče in vas grela ko vas bo zeblo. Za lateks ležišče in ostale vzmetnice pa si lahko omislite prevleko iz polnila, ki optimalno regulira tudi vlago.

 

Kaj še morate vedeti o lateks ležišču?

Ležišče iz pene prav tako kot lateks ležišče potrebuje letvasti pod, ki je nujen za zračenje in vzmetenje. Zrak mora vedno nekako krožiti in te vrste ležišč nimajo drugega vzmetenja. Letvasti pod bo vašemu telesu omogočil tudi optimalno podporo in hrbtenica bo imela najboljšo lego. Enako kot ostala ležišča, letvasti pod potrebujejo tudi otroški jogiji. Večkrat namreč prevladuje zmotno mišljenje, da so otroci lahki in le ta zanje ni nujen. To pa seveda ne drži. Ne glede na to za kakšne vrste vzmetnico se boste odločili zase ali za svoje otroke, pazite na kakovost in na priznanega proizvajalca z dolgoletnimi izkušnjami. Ta vam bo nudil več let garancije in tako jamčil za kvaliteto svojih proizvodov.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar