E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kaj je pomembno pri nakupu pametne ure?

/
/
/
803 Views

Ure so verjetno najpogosteje nošen nakit, ki ga nosijo tako ženske kot moški. Nekateri so brez ure izgubljeni, še posebno, če nosijo pametno uro. To je nosljiva računalniška naprava, ki je namenjena, da jo uporabniki nosijo na zapestju, ponuja pa številne funkcionalnosti. Pametne ure samostojno ali v povezavi z mobilnim telefonom omogočajo povezavo s spletom, upravljanje mobilnih aplikacij, klicanje, pošiljanje besedilnih in video sporočil, GPS navigacijo in še mnogo drugih funkcij, ki so podobne tistim na pametnih telefonih.

Če si želite pametno uro, potem dobro razmislite in se pozanimajte, katere pametne ure imajo največje povpraševanje na tržišču. Razvrščene so glede na znamko, namembnost in kar je najbolj pomembno za nekatere, ceno. Preden se odločite za nakup, morate vedeti, kaj dejansko od ure želite. Mogoče vas privlači zaslon na dotik, tako kot na pametnem telefonu. Ali pa si želite na dohodne klice javljati kar preko modnega dodatka. Preverite različne modele, da dobite predstavo, kaj vse je na voljo na trgu in te med seboj primerjajte.

Pred nakupom pametne ure morate vedeti, zakaj jo boste največ potrebovali

Večino pametnih ur je možno povezati z mobilnimi napravami, zato pred nakupom preverite s katerimi mobilnimi napravami je pametna ura kompatibilna in ali jo je mogoče uporabljati samostojno ali je potrebno imeti pametni telefon ves čas pri sebi. Pametna ura zmore mnogo stvari tako kot mobilni telefoni. Ob določenih aktivnostih, kot je na primer vožnja kolesa, pa je obvestila veliko lažje preveriti, saj le naredite en sam obrat v zapestju, medtem ko morate mobilni telefon vleči iz torbe ali žepa.

Pametne ure so zelo privlačne za tiste, ki se ukvarjajo s športom, saj nudijo npr. merilnik srčnega utripa. Merjenje utripa bo pri športnih aktivnostih priročno in udobno, saj se utrip, brez motečih dejavnikov, meri direktno na zapestju. Ker pa pametna ura meri tudi gibanje,  lahko ura zbira tudi podatke o spancu in na podlagi teh lahko ugotovite, če spite dovolj in kvalitetno.

Razmislite tudi ali mora izbrana ura omogočati vodotesnost, kajti to pomeni, da jo lahko brezskrbno nosite med plavanjem in drugimi vodnimi aktivnostmi. Pametne ure vam lahko služijo celo kot predvajalnik glasbe, kot prenosna navigacija ali pripomoček za brezžično plačevanje.

Preverite vse funkcije pametne ure

Pametne ure so dejansko podaljšek vašega mobilnega telefona. Prikazujejo podatke, ki so na telefonu, vam pa po njem ni potrebno posegati. Toda najbolj očitna stvar, da imamo pametno uro, je prikazovanje časa. Pametna ura vam omogoča prikazovanje časa na digitalen ali analogen izgled, vi le izberete način.

Zelo uporabni sta tudi funkciji štoparice in budilke. Slednja je še posebno priročna, saj vas zjutraj lahko nežno zbudi ali pa vas med dnevom opominja o pomembnih stvareh, kot so koledarski opomniki, email, Facebook obvestila, SMS sporočila in drugo.

Ko ste povezani na mobilni telefon, vam pametna ura omogoča prikaz ime klicatelja in njegovo številko. Pametne ure so lahko tudi vaša navigacija, saj prikazujejo zemljevid in vam pošiljajo opomnike, ko je potrebno zaviti v kakšno določeno smer. Prikazujejo pa tudi podatke o bližnjih lokacijah. Če ste izgubili mobilni telefon, s pritiskom na gumb enostavno vklopite iskanje mobilnega telefona, ki prične vibrirati in zvoniti, dokler ga ne najdete.

Nakup pametne ure aktivnim športnikom omogoča funkcije za spremljanje zdravja

 Aktivni športniki za svoje podvige v različnih vremenskih pogojih potrebujete vodotesne pametne ure, ki so priporočljive za športe, kot so plavanje, kolesarjenje, pohodništvo itd. Da imate športniki popoln nadzor nad vašimi aktivnostmi, vam pametne ure omogočajo tudi merilec srčnega utripa. Ta pripomore stalen nadzor nad srčnim utripom in tako vzpostavi zdrav življenjski slog.

Pametna ura ima vgrajen tudi merilnik pospeškov in girometer. S tem meri čas in kvaliteto spanca. Natančno oceni kdaj spite in v kateri fazi spanca ste. Ko s pomočjo pametne ure ugotovite, da premalo spite, potem lahko v svoje življenje vnesete številne spremembe.

Funkcija štetje korakov vam bo omogočila, da boste lažje zastavili športne cilje, ob morebitnem pomanjkanju motivacije pa vas bo ura kar opozorila, da je čas za gibanje. V kolikor ste se odločili, da boste izgubili nekaj kilogramov, potem je pametna ura kot nalašč za vas, saj vam omogoča tudi števec kalorij, s katerim boste imeli stalen nadzor nad porabo kalorij pri določeni aktivnosti. Tudi funkcija GPS je pri vsaki športni aktivnosti izjemno dobrodošla, saj omogoča beleženje pretečene ali prevožene razdalje tudi takrat, ko mobilnega telefona nimate s seboj. Nekateri med aktivnostjo zelo radi poslušate glasbo. Funkcija nadzorovanje glasbe omogoča, da v kombinaciji z brezžičnimi slušalkami lahko glasbo preklapljate le z enostavnim gibom v zapestju in klikom na ekranu pametne ure.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar