E-objave

Objave iz vseh vetrov

Vsestranska uporabnost cevnih grelcev

/
/
/
727 Views

Kdor je zaposlen v tovarni ali v industriji kjer predelujejo materiale ve, kako pomemben je cevni grelec, saj omogoča hitro segrevanje trdih ali tekočih snovi na izredno visoke temperature. V nekaterih industrijah ga uporabljajo celo za ogrevanje zraka. Njegov spekter uporabe je namreč resnično širok. Izredno priljubljen je tudi za ogrevanje različnih kemikalij, ki bi lahko ostale grelce uničile. Cevni grelec je idealen tudi za nevarne snovi. 

V določenih industrijskih obratih s cevnimi grelci grejejo različna olja ter goriva. Z njim lahko tudi prižgemo pelete in še marsikaj bi lahko našteli. Vsestranska uporaba je cevni grelec postavila na prvo mesto v marsikateri industriji, saj lahko rečemo da je primeren za vse panoge v industriji. 

Izbiramo lahko med različnimi vrstami cevnih grelcev

Ko se odločimo za nakup cevnega grelca, moramo točno vedeti, zakaj ga bomo uporabili. Le tako nam bodo v prodajalni cevnih grelcev lahko pravilno svetovali in le tako bomo naročili ustrezen cevni grelec. Najbolj poznan kakovosten grelec je zagotovo cevni grelec na DN-prirobah. To so grelci, ki jih v večini primerov uporabljamo za segrevanje različnih tipov tekočin. Nekateri ga aplicirajo tudi za gretje plinov ali zraka, vendar je to manj pogosta uporaba tega cevnega grelca. 

Če izpostavimo le nekatere obrate, kjer ga lahko srečamo, nikakor ne smemo izpustiti uporabo v hotelih in bolnišnicah. Veliko cevnih grelcev lahko srečamo tudi v prehrambni industriji ter v  farmacevtskih tovarnah, kjer izdelujejo različna zdravila. 

Grelci morajo biti narejeni iz nerjavečega jekla

Pomembna lastnost za cevni grelec je to, da je izdelan iz nerjavečega jekla. To je pomembno pri vseh grelcih, vendar še zlasti pri tistih, ki so v konstantnem stiku z vodo oziroma s tekočino. Vse naprave, ki se uporabljajo v prehramben industriji morajo dosegati najvišje standarde higiene in varnosti, saj bi slaba naprava lahko uničila predelano hrano. 

Cevi, ki imajo lahko različne premere, se naročijo v poljubni dolžini. Dolge so lahko med 350 milimetri in 40000 milimetri. Vsi cevni grelci so izdelani v enofazni ali v trifazni izvedbi in so primerni za napetost 230 ali 400 Voltov. 

Cevni grelci iz nerjavečega jekla

Uporaba cevnih grelcev na navojnih prirobah

Poleg opisanih cevnih grelcev je zelo uporabljen tudi cevni grelec na navojnih prirobah. Tudi ta cevni grelec je primeren za gretje tekočin, plinov in zraka. Prirobnice so tokrat izdelane iz medenine ali nerjavečega jekla. 

Oblika takšnega cevnega grelca se lahko popolnoma prilagodi želji kupca. Zato se pred naročilom brez težav dogovorimo in opišemo kakšen cevni grelec bo primeren za naše potrebe. 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar