E-objave

Objave iz vseh vetrov

Koristni nasveti za nakup škarij za živo mejo

/
/
/
912 Views

Vsake škarje za živo mejo, ki so na voljo na trgu, niso primerne za vsakega uporabnika. Pri izbiri se je treba osredotočati zlasti na to, kako visoko mejo boste z njimi strigli in ali boste škarje namenili tudi za oblikovanje.

Na trgu so vam na voljo trije tipi škarij za živo mejo. To so enostranske, dvostranske in višinske škarje. Enostranske so namenjene za rezanje večjih površin, dvostranske zlasti za oblikovanje, višinske škarje za mejo pa omogočajo večji doseg.

najboljše-škarje-za-živo-mejo

Škarje za večje površine in oblikovanje

Enostranske škarje za živo mejo so torej namenjene zlasti za obrezovanje večjih ravnih delov površine. Rezilo je navadno daljše, ker so zobje samo na enem delu škarij. Daljše rezilo omogoča, da lahko s samo enim zamahom pristrižete večjo površino meje.

Dvostranske škarje za živo mejo so dobrodošle za vse uporabnike, ki želijo mejo kar se da tudi lepo oblikovati. Praviloma se uporabljajo do prsne višine. Zanje je značilna večja fleksibilnost ter izjemno dobra ergonomija. Najpogosteje ima takšna vrsta škarij še nastavljiv roč.

Škarje za večji doseg

Višinske škarje za živo mejo so odlična izbira za obrezovanje višjih, nižjih živih mej pa tudi za rezanje pokrivnega rastja na samih tleh. Omogočajo vam, da lahko zelo visoke žive meje obrezujete, ne da bi pri tem uporabljali lestev.

Rezilo višinskih škarij se lahko nastavlja v različnih kotih. Na ta način boste lahko veliko preprosteje in hitreje strigli tako zelo visoke meje kot tudi izjemno nizke. Naprava je pri delu vedno uravnotežena, ker ima njen motor funkcijo protiuteži za rezilo.

Sodobno rezilo za žive meje

Na trgu so vam na voljo tudi akumulatorske škarje za živo mejo. To je sodobna različica škarij za rezanje površin. Takšna vrsta škarij je veliko zmogljivejša, so tudi zelo tihe in skorajda nimajo nobenih tresljajev.

Z akumulatorskimi škarjami boste živo mejo lahko rezali ves dan. Imeti morate le napolnjen dodatni ali oprtani akumulator. Še zlasti so takšne škarje za živo mejo dobrodošle v okolici javnih ustanov, kot so na primer nakupovalni centri, negovalni domovi, bolnišnice, šole.

Nakup škarij za živo mejo

Škarje za živo mejo v vseh različicah so vam na voljo v številnih specializiranih prodajalnah z vrtno opremo. Strokovno podkovani in izkušeni prodajalec vam bo pri tem nudil pomoč. Pomagal vam bo izbrati najustreznejšo vrsto škarij za rezanje in oblikovanje vaše žive meje.

A izjemno pomembno je tudi, da se pri izbiri takšnega orodja ozirate za boljšimi proizvajalci. Na ta način si boste zagotovili kakovostne škarje za živo mejo, ki vam bodo dolgo in odlično služile.

živa-meja

Spletna ponudba vrtnega orodja

Škarje za živo mejo pa si konec koncev lahko naročite kar s pomočjo spleta. Na njem imajo svoja prodajna mesta številna podjetja oziroma trgovine. Na voljo so vam škarje v različnih vrstah in dobrih proizvajalcev. Za mnenje o nakupu lahko prodajalce povprašate tudi preko spletne pošte ali pa jih pokličete po telefonu. Z veseljem vam bodo hitro pomagali. Najverjetneje pa vas bodo povabili tudi v svoje fizične prostore, da si boste kakovostne izdelke lahko pogledali še pobliže.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar