E-objave

Objave iz vseh vetrov

Olje za les podaljšuje življenjsko dobo lesa

/
/
/
569 Views

Naravna zaščita lesenih elementov v obliki lanenega olja je naravi in zdravju prijaznejša alternativa. Ko olje za les namažemo na površino, ta ustvari naravno povrhnjico, ki ščiti pred trohnenjem in vdorom škodljivcev. Večina maziva se po določenemu času izpere, saj se maščobni delci ne vpijejo v globino, temveč ostanejo ujeti v zgornjih nekaj milimetrih lesa. Iz tega sledi, da z večino komercialnih olj ne boste dosegli dolgotrajne zaščite, ki bi vaše lesene elemente ščitila pred škodljivimi vplivi iz okolja. Za svetlo izjemo velja izpostaviti kreozotno olje za les, namenjeno zaščiti železniških pragov. S pomočjo posebne tehnike nanosa in vakumskega pritiska se olje enakomerno in globinsko vtre v les. Vendar pozor! Ta vrsta zaščite je prepovedana za komercialno uporabo, saj vsebuje snovi, ki so okolju nevarne in strupene. V nadaljevanju vam bomo predstavili okolju prijaznejšo alternativo.

Nekdo s čopičem barva leseno mizo.

Naj visokokakovosten vosek nadomesti olje za les

Izpiranje naravnih olj ustvarja estetske zagate, kot je postaran videz in madeži, ki jih je težko zakriti. Prav tako boste morali vsaj nekajkrat na leto plast olja za les obnoviti. Ker je površina prebarvanega lesa temnejša, privablja več sončnih žarkov, zato se leseni elementi razžarijo in povzročijo pokanje. Z uporabo naravnih voskov se boste izognili nevšečnostim in vlili življenje v svoje lesene elemente, ki bi jih sicer razžrl zob časa. Enostaven nanos bo ustvarjal vedno svež videz, ki se ne bo izpiral.

Učinkovita zaščita pred vodo in soncem

Ste naveličani vsakoletnega barvanja vaše vrtne lope in popokanih tramov, ki se jih ne da popraviti? Namesto da izberete invazivno olje za les, sklenite pametno odločitev in svoje lesene elemente premažite z naravnim voskom. Trajnejša zaščita pred vodo bo poskrbela za lesk in zmanjšala možnost nastanka razpok. Na površino ga lahko nanesete brez uporabe zaščitne maske, saj je primerna tudi za ljudi, ki trpite za alergijami in pljučnimi boleznimi. Naj vaš les zadiha v objemu lahkega premaza, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo lesa.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar