E-objave

Objave iz vseh vetrov

Talna dvigalka je najbolj priljubljena vrsta avtomobilskih dvigalk

/
/
/
547 Views

Dvigalka za avto je posebna dvižna naprava, ki uporabniku omogoča potrebno mehansko prednost za dvigovanje težjih bremen. Še posebej priljubljene so talne dvigalke za avto, ki se lahko delijo na več podvrst. To so krokodilke, ročne, pnevmatske in pnevmatsko hidravlične dvigalke.

Kljub temu da je avtomobilska dvigalka namenjena različnim načinom uporabe, pa se v veliki meri uporablja za dvigovanje avtomobilov ali pa tovornjakov. Za talne dvigalke je na sploh značilno, da uporabljajo različne mehanizme za izvajanje dvižne sile. Takšni mehanizmi najpogosteje vključujejo vijake, pnevmatike in hidravliko.

Eden od najbolj razširjenih pripomočkov v profesionalnih delavnicah in garažah

Sicer pa dvigalka za avto velja za enega od najbolj razširjenih pa tudi najbolj zaželenih ter uporabnih pripomočkov, ki jih najdemo tako v profesionalnih delavnicah kot tudi v garažah. Takšna naprava je namreč skrbno zasnovana za lažje dvigovanje vozil in tako spada med ključna orodja za prav vsakega avtomehanika in vulkanizerja. Omogoča menjavo in popravilo gum, namestitev avtomobilskih platišč ali njihovo popravilo, pregled zavor in podobno.

Kdaj najpogosteje posežemo po avto dvigalki

Večina avtomehanikov v določenem trenutku pri svojem delu ugotovi, da nujno potrebuje dvig oziroma dodaten odmik od tal. Na takšen način si namreč zagotovi veliko boljši dostop do različnih komponent vozila. V tem primeru je dvigalka za avto še posebej dobrodošla, če ne kar nujna.

Poleg dvigovanja vozil pa se takšen pripomoček neredko uporablja tudi za dvigovanje motorja, da se lahko zagotovijo še boljši delovni pogoji.

Avto je dvignjen na avtomobilski dvigalki sredi servisne garaže.

Talna avto dvigalka je praviloma sestavljena iz ogrodja s štirimi kolesi

Talna dvigalka za avto ali hidravlična dvigalka ali tako imenovane krokodilke spadajo med najbolj priljubljen tip avto dvigalk. Ker je za samo uporabo zelo preprosta pa tudi dovolj udobna, se zanjo odloča večina avtomehanikov.

Praviloma je takšen tip avto dvigalke sestavljen iz ogrodja s štirimi kolesi. V ogrodju sta nameščena en ali pa dva hidravlična cilindra. Naloga cilindra je ta, da spušča ter dviguje ročico z majhno gumirano ploščadjo. Ta se prime na podvozje vozila. Običajno ima takšna dvigalka za avto tudi snemljivo ročico, ki pri potiskanju navzdol sproža dvižni mehanizem. Lahko torej rečemo, da za uporabo takšne avtomobilske dvigalke ne potrebujete prav veliko mehaničnih izkušenj. Njena ključna prednost je torej izjemna preprostost za samo uporabo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar