E-objave

Objave iz vseh vetrov

Moderna keramika in talne plošče

/
/
/
676 Views

Ste v fazi obnove ali gradnje doma, ko izbirate ploščice ali talne obloge? Keramika, kot jo lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.keramoteka.si/, bo vaš dom krasila več desetletij, zato je premišljena izbira izrednega pomena. Pri izbiri ne upoštevajte samo estetskega izgleda, ampak tudi to, ali je izbrana keramika enostavna za čiščenje, in da se na površino ne prime vsak odtis ali smet. Žgane ploščice niso homogene, zato hitreje popokajo in so zato neprimerna izbira za notranje prostore. V zadnjem času so priljubljeni predvsem zemeljski odtenki, ki lepo dopolnjujejo monotono barvno lestvico modernih domov. Postavitev ploščic je odvisna od vaših želja in vnaša potrebno razgibanost in 3-dimenzionalnost.

Keramika na 1001 način

Če ne veste, katero izbrati, najemite arhitekta ali notranjega oblikovalca. Le-ta dobro pozna barvne kombinacije in materiale, ki se dobro skladajo z videzom oz. površino. Za povečanje prostora izberite svetle odtenke, za optično pomanjšanje pa temnejše. Prav tako je pomembna tudi površina. Ta je lahko popolnoma gladka, hrapava ali žgana. Pomembna je tudi notranja oblikovalska shema vašega doma. Če prevladujejo lesene pohištvene enote, izberite rjavkaste odtenke hrapavih površin. Za ultra moderne arhitekturne stile so primernejše svetle ploščice in gladka keramika. Vsako leto se trendi s področja talnih oblog spreminjajo.

Moderna talna keramika v dnevnem prostoru v sivi barvi.

Kako dobro se ploščice čistijo?

Na koncu je pomembno tudi, kako hitro se enote umažejo. Večino gospodinj bo zanimala tudi čistilna zmožnost elementov. Svetle površine so dovzetnejše za madeže, jih je težje čistiti in so splošno težje za vzdrževanje. Pri temnih ploščah je globinsko čiščenje potrebno opraviti manj pogosto, saj se na površini odtisi ali ostali madeži ne opazijo tako izrazito. Pri čiščenju se uporabljajo nežna čistilna sredstva brez abrazivov (kamenčkov), ki za sabo ne puščajo sledi in ne vsebujejo kislinskih dodatkov. Po površini enkrat na teden potegnite s toplo krpo. Na koncu celotno površino temeljito obrišite ali pustite da se posuši na zraku, način sušenja je odvisen od materiala.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar