E-objave

Objave iz vseh vetrov

E pravljice za še slajše sanje

/
/
/
465 Views

Otroška domišljija se razvija od tretjega meseca dalje. H hitrejšemu razvoju prispevajo interaktivne igrače, lahke logične igre, pa tudi e pravljice. Vsaka zgodba je zastavljena kot risanka: dramatizirani glasovi, zanimivi liki in različne težavnosti zgodb, bodo vašega malčka zazibali v trden in prijeten spanec. Najboljše e pravljice se ves čas posodabljajo, v bogati zbirki pa boste našli znane pripovedke znanih slovenskih pisateljev.
Večina branih zgodbic za otroke ima možnost izbire pripovedovalca. V nadaljevanju lahko preberete, katere so ostale glavne prednosti te oblike pripovedništva.

Zakaj so najboljše e pravljice?

Brane zgodbice imajo veliko pozitivnih lastnosti na možgane odraščajočih posameznikov. Preko njih se malčki učijo enostavnih resničnih življenjskih situacij in začnejo privzemati pomembne vrednote, kot sta prijaznost, sprejemanje in spoštovanje. Poleg tega se krepi njihova domišljija, lažje se igrajo sami. Ker jih bodo e pravljice vsaj za eno uro hipnotizirale, boste imeli starši čas za počitek. Naj vaši otroci uživajo v prijetnih dogodivščinah svojih najljubših junakov, ki jih spremljajo skozi različne izzive in si v svoji glavi rišejo nepozabne prizore. Odličen didaktičen pripomoček je odličen tudi za krepitev sestrskih/bratovskih vezi. Več kot 100 različnih pripovedk, različnih pripovedovalcev, ilustratorjev in pisateljev.

Mamica skupaj z malčkom bere/gleda pravljice na prenosni tablici.

Stran od ekranov!

Družbena omrežja in streaming platforme nudijo enostavno in hitro možnost za predvajanje risank ali filmov. Na ta način hitro umirite svojega malčka, ko ste na pijači s prijateljici in imate nekaj trenutkov »mir« pred njegovimi izbruhi energije. Risanke na večini brezplačnih platform so slabše kakovosti, nekatere so precej nasilne, spet druge poneumljajo s preveč toksičnimi liki. E pravljice so drugačne. Oblikovane so na način, ki spodbuja razvoj domišljije in učenja. Pomembni nauki se prenašajo tudi preko zanimivih ilustracij in slikajo pomembne, predvsem pa resnične življenjske situacije.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar