E-objave

Objave iz vseh vetrov

Najlepši otok Sredozemlja

/
/
/
676 Views

Poletni dopust za večino ljudi pomeni nekaj stvari, to so sonce, morje in počitek. Slovenci tradicionalno potujemo v države v naši bližini, v zadnjih letih pa so nam ugodne last minute ponudbe približale razne last minute Turčije in podobne destinacije. Ostajamo pa v Sredozemlju in pogosto na otokih, med katerimi pa zelo pogosto pozabljamo, da je lahko izredno dobra izbira tudi Malta.

Otok v Sredozemlju, ki združuje vse to, kar si želimo, poleg tega pa prinaša še nekaj presenečenj, ki jih ne vidimo na prvi pogled. Ko razmišljamo počitnicah na Malti, najprej razmislimo o vremenu. Sonce je prijazno in ne prevroče aprila, maja in junija, nato pa ponovno septembra, medtem ko sta poletna meseca julij in avgust precej vroča. To ne pomeni, da se takrat ne odpravite na Malto, samo vedeti morate, da se bo potrebno čez dan skriti v senco ali klimatiziran prostor. Na drugi strani so poletni meseci junij, julij in avgust skoraj zagotovo brez dežja, saj povprečno pade te mesece le nekaj centimetrov dežja mesečno, pogosto pa sploh nič. Malta tako ponuja čudovito sončno razvajanje, zaradi dolge obsijanosti pa so tople tudi noči, tako da se lahko praktično celo noč brez skrbi sprehajate v kratkih rokavih.

Poleg obilo sonca in čudovitega morja, ponuja Malta tudi veliko zgodovinskih in naravnih znamenitosti ter možnosti zabave in sprostitve. Oglejte si staro obzidje glavnega mesta Valleta, jamo Blue Grotto, zvečer pa se sprehodite po ulicah, ki ponujajo obilo zabave. Peljite se z mestnim prevozom, tradicionalnimi avtobusi, ki ostajajo glavno prevozno sredstvo na željo domačinov, saj se nikakor ne želijo ločiti od njih, tudi na račun udobja, ki ga ti avtobusi ravno ne ponujajo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar