E-objave

Objave iz vseh vetrov

Uživanje vitaminov in mineralov kot dodatkov k prehrani

/
/
/
703 Views

Ali veste koliko denarja Američani porabijo za vitaminsko mineralne dodatke k prehrani? Ogromno ena izmed številk ki se pogosto pojavlja v zadnjem času je ta, da Američani za vitamine in minerale porabijo več kot 6 milijard dolarjev letno. Kar je ogromno denarja. Seveda se tudi evropejci zavedamo pomena vitaminov in mineralov, pa vendar se lahko vprašamo ali Američani pretiravajo ali pa bolj skrbijo zase. Hartman Group je podjetje, ki se ukvarja s trženjem in prodajo tovrstnih izdelkov. So specializirani  za naravne proizvode in njihova raziskava leta 1998 je pokazala, da 71 odstotkov Američanov uživa vsaj eno izmed oblik vitaminov ali mineralov kot dodatek k prehrani.

Velja pa opozoriti, da se vitamini ne smejo uporabljati kot nadomestila za zdravo prehrano, ampak le kot dodatek. Najbolj naravno je uživanje svežega naravnega sadja in zelenjave. Po možnosti surove. Različni dodatki v kapsulah, ki vsebujejo vitamine in minerale so lahko le dodatek k naši prehrani v primeru da uživamo manj zelenjave in sadja kot se priporoča vsak dan.

V nacionalni raziskavi je bilo ugotovljeno, da več kot polovica vseh Američanov ne spije niti kozarec soka na obrok, kaj šele da bi pojedli en kos sadja ali zelenjave za vsak dnevni obrok.  Verjetno je v Evropi podobno, saj je tempo življenja hiter, ljudje pa premalo pozornosti posvečamo sebi in svoji zdravi prehrani.

zelenjava in sadje

Ne pozabite pa tudi na redno telesno vadbo in gibanje. 30 minut fizične aktivnosti dnevno naj bi zadostovalo, kar ni veliko. Predlagamo vam, da se lotite tako kardio vadbe, kot tudi vadbe za moč, saj boste tako najbolj vsestranski.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar