E-objave

Objave iz vseh vetrov

Bela vina

/
/
/
736 Views

Bela vina so v Sloveniji precej bolj razširjena kot rdeča, kar glede na to, da proizvajamo približno dvakrat toliko belih vin kot rdečih. Med najbolj znana slovenska bela vina sigurno spadata laški rizling in beli pinot, ki sta dobro poznana tudi po svetu. Poleg teh dveh vin v Sloveniji pridelujemo še približno 20 sort belega vina, med katerimi so bolj znani še: chardonnay, pinela, rebula, sauvignon in rumeni muškat.

Laški rizling je belo vino visoke kvalitete, odlično pa se dopolnjuje z belim mesom in ribo. Primeren je predvsem za vse, ki radi pijejo vino z nižjo vsebnostjo alkohola in dobrim okusom. Beli pinot je tud skoraj da pravo nasprotje, saj ima to slovensko belo vino večinoma precej visoko stopnjo alkohola. To vino se zaradi dokaj velike podobnosti velikokrat primerja tudi s chardonnayem. O ceni enega in drugega vina je težko govoriti, saj se le da v veliki meri spreminja glede na proizvajalca in prodajalca. Vsekakor pa vam priporočamo, da vino kupite pri katerem izmed vinogradnikov oz. vinarjev.

Za katerokoli belo vino se boste že odločili, morate upoštevati predvsem nasvete o zmernem pitju, kozarec ali dva na nekaj dni bo kar dovolj.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar