E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kam v času zimskih počitnic?

/
/
/
679 Views

Zimske počitnice se bližajo in verjetno se vsi sprašujete kje preživeti težko pričakovane februarske počitnice. Letos bodo na vrsti šele konec meseca februarja in do takrat je še kar nekaj časa, da se odločimo kam bomo popeljali svojo družino. Verjetno bomo takrat imeli že vrh glave mrzle ter kratke zimske dni in bodo počitnice prišle zelo prav za oddih nekje na toplem.

Smučarska sezona bo konec februarja na svojem vrhuncu. Pričakujemo lahko še nekaj mrzlih dni preden nastopi pomlad, mi pa se lahko takrat že izognemo mrazu in odletimo v tople kraje. Si predstavljate, da iz poledenelih slovenskih ali avstrijskih letališč poletite v topel Egipt kjer se lahko konec februarja že kopate v prijetno toplem Rdečem morju. V Hurgadi in Sharmu je precej manj gneče kot poleti. Zimske počitnice lahko preživite v kratkih rokavih in v povsem pomladnem vzdušju. Največji otok v Balearskem otočju Mallorca je konec februarja že zelo zelena in še povsem prazna. Tudi Kanarski otoki so prijetno topli, v mestih ni gneče in prav vabijo turiste, da se iz hladne Evrope umaknejo v toplejše okolje. Med najbolj priljubljeni destinaciji na kanarskih otokih spadata južni Tenerifi in Gran Canaria. Seveda pa si lahko privoščimo tudi kaj bolj eksotičnega in to celo s poletom iz Ljubljane ali katerega drugega bližnjega letališča. Zakaj ne bi sredi zime preprosto odleteli na Karibe in se sončili na Kubi ali v Dominikanski republiki. Avanturistom bodo verjetno v mrzlih zimskih mesecih všeč ideje o potepanju po Tajski. Tajska v času zimskih mesecev nudi najboljše možnosti za raziskovanje.

Dober nasvet imamo tudi za vse, ki vam v času zimskih počitnic ni potovati z letalom in bi se radi samo odmaknili od vsakdanjika. Zimske počitnice na Hrvaškembodo zelo dobra izbira. Konec februarja je v Istri že zelo prijetno vreme. Temperature dosegajo že dvajset stopinj ali več, prav tako pa ni čutiti gneče kot v poletnih mesecih. Priporočamo Rovinj in njegovo staro mestno jedro kjer je možno najti zelo ugodne apartmaje. Tudi ostali kraji ponujajo nekaj dobrih in poceni hotelov kjer se da odpočiti. Možnosti je torej veliko, od počitnic z letalom do počitnic z lastnim prevozom. Potrebno bo samo izbrati svoj sanjski oddih in si ga privoščiti.

 

smučanje je priljubljen zimski šport

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar