E-objave

Objave iz vseh vetrov

Izbira kuhalne plošče

/
/
/
616 Views

kuhinja predstavlja osrednji del kuhinje, saj večino časa preživimo ob njej, zato je pomembno, da izberemo čimbolj kvalitetno, ki bo kuhanje naredila še toliko bolj prijetno.

V preteklosti so bile najbolj priljubljene plinske plošče oz. kombinirane, saj je bilo slednjih tudi največ na izbiro, medtem, ko ljudje le-te danes množično zamenjujejo z električnimi ploščami.

Prednost plinskih plošč je predvsem v njihovi ceni in enostavnosti za uporabo, medtem, ko mnogo ljudi pri upravljanju z njimi skrbi predvsem uhajanje plina. Vendar je potrebno na tej točki vedeti, da so danes vse plinske plošče zakonsko opremljene s termičnimi varovali, ki preprečujejo uhajanje plina, zato je takšen strah povsem odveč.

Nekoliko varčnejše od klasičnih električnih plošč so steklokeramične plošče. Te so cenovno dokaj ugodne, poleg tega so zaradi svoje ravne površine enostavne za čiščenje, kar pritegne marsikaterega potrošnika. Steklokeramične plošče se po prenehanju uporabe obnašajo podobno kot klasične električne plošče kar pomeni, da so ob izklopu še vedno vroče, zato je potrebno biti po uporabi izredno pazljiv. To pomeni tudi, da jih takoj po prenehanju kuhanja ne smemo čistiti, saj je potrebno prej počakati, da se ohladi.

Najnovejše in med vedno bolj priljubljenimi so tudi indukcijske plošče, ki so po ceni med najdražjimi, vendar segrejejo hrano precej hitreje, kot ostale. Čeprav je njihova cena visoka, se vam bo investicija hitro obrestovala, saj so zaradi hitrega segrevanja precej energijsko varčnejše od ostalih. Njihova slabost, če temu sploh lahko tako rečemo, je, da za kuhanje na indukcijski plošči potrebujemo posode, ki so narejene za indukcijo. Te so označene s posebnim znakom, zato je pred kuhanjem potrebno preveriti ali ga vaša posoda sploh ima. V nasprotnem primeru lahko za cel komplet posode primerne za indukcijsko ploščo odštejete precej denarja. Vendar je res tudi, da vam bo kvalitetna posoda služila tudi precej časa.

Ko izbirate kuhalno ploščo najprej premislite o vaših preferencah in potrebah. Če kuhate veliko in za več ljudi, razmislite tudi o nakupu nekoliko večje kuhalne plošče s petimi kuhalnimi površinami, kar vam bo sigurno precej olajšalo delo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar