E-objave

Objave iz vseh vetrov

Celulit

/
/
/
616 Views

Celulit oziroma „pomarančasta koža“ je posledica povsem naravnega delovanja ženskih teles. Z leti začne namreč koža izgubljati elastičnost, telo pa začne proizvajati večje maščobne celice, ki jih nalaga tik pod povrhnjico. Celulit je tako estetski in ne zdravstveni problem.

Ne gre zanemariti dejstva, da sta nastanek in izrazitost celulita gensko pogojena. Nagnjenost k celulitu se namreč podeduje, saj je ta v veliki meri odvisen od količine hormonov, ki jih proizvajajo ženska telesa, to pa je zapisano v naših genih. Prav ti hormoni so razlog, zakaj moški nimajo celulita.

celulit

 

Največjo težavo tako povzroča sama odprava celulita. Zaradi prej omenjenih razlogov, ta ni mogoča v celoti. Lahko pa vseeno poskrbimo za čim večjo elastičnost in vlažnost naše kože, kar delno omili problem. Za odpravo celulitaje tako najbolj učinkoviti način redna fizična aktivnost, ki jo dopolnimo z bolj zdravim načinom prehranjevanja in večjimi količinami vode. Prav tako je dobro, če si omislite tudi kakšno kremo za telo, ki poveča vlažnost kože. Kremo namreč z masažnimi gibi nanesemo na kožo, kar izboljša cirkulacijo krvi in prekrvavljenost kože, s časoma pa tudi pomarančasta koža postane manj vidna. Lahko pa se odpravite zgolj na profesionalno masažo, po kateri se boste zagotovo sprostili in bolje počutili.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar