E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kako izbrati LCD TV, ki bo uresničil vaša pričakovanja

/
/
/
613 Views

Verjetno večina ljudi, ki se sooča z nakupom novega LCD televizorja najprej razmišlja o njegovi velikosti. Med bolj priljubljenimi so vsekakor okoli  42″ LCD TV, medtem, ko si verjetno večina moških še vedno želi nekoliko večjega, in sicer LCD TV 52″ ali še večjega.

Vsekakor tudi velikost ni zanemarljiv faktor pri izbiri novega lcd tv sprejemnika, saj je od nje odvisno, kako bomo uživali v svoji tv izkušnji. Kako velik lcd televizor potrebujemo, je odvisno predvsem od razdalje gledanja in osebnega okusa.

Tako naj bi 42-46″ LCD TV zadostovali za razdaljo nekje med 3-4 metrov, večji, 50″ LCD TV pa so dovoljšnje velikosti za razdalje med 4-5 metrov. Če niste prepričani o tem, da je ta velikost dovoljšnja za vas, potem rajši kupite večji lcd tv sprejemnik, ki vas sigurno ne bo razočaral.

Ker je izbira lcd televizorjev na trgu precej velika, pred nakupom razmislite o tem, kakšne lastnosti želite in pričakujete od svojega sprejemnika. Vsekakor je danes pomembno, da ima le-ta dobro resoulcijo, ki naj bo 1920 x 1080, če želite na sprejemniku predvajati Full HD formate.

Tudi vidni kot je lastnost, ki jo je potrebno preveriti preden kupite nov lcd televizor. Slednje je pomembno predvsem, če sprejemnik gleda več oseb, saj je v tem primeru priporočljivo, da je slika vidna tudi iz strani in ne zgolj popolnoma naravnost.

Če je bilo v preteklosti znano, da imajo lcd tv sprejemniki precej slabši kontrast od plazem, se je to z LED tehnologijo nekoliko izboljšalo, vendar vseeno bodite pozorni na ta podatek.

Če imate namen na svoj sprejemnik priklopite še kakšne druge aparate, potem je pomembno tudi, da ima le-ta vsaj eden HDMI vhod. Nikakor ne boste zgrešili tudi, če kupite takšnega z usb vhodom, saj za gledanjem medijskih vsebin tako ne boste potrebovali več DVD predvajalnika.

In še najpomembnejše, ko boste izbrali model, ki ga želite, preverite cene pri različnih ponudnikih, saj se lahko le-te precej razlikujejo med seboj.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar