E-objave

Objave iz vseh vetrov

Iskanje besedil pesmi

/
/
/
713 Views

Želi poiskati različna besedila pesmi? Včasih je besedila pesmi otroško lahko poiskati s pomočjo interneta ter Google-a, a za določene pesmi je lahko to pravi podvig. Prav zaradi tega je dobro, da poznamo tiste internetne strani, ki so specializirane za besedila pesmi.

Besedila pesmi nam pomagajo pri učenju neke skladbe, ki je ne poznamo natančno. Nekateri portali imajo besedila pesmi objavljena na svojih straneh, tisti bolj napredni portali pa uporabijo posnetke, kjer se besedila pesmi vrtijo med tem, ko poslušamo tisto glasbo oz. prav tisto pesem, katere besedilo se predvaja.

Prav gotovo ste že sami kdaj naleteli na takšna besedila pesmi, mogoče na Youtube.com ali kje drugje. Priprava takšnih posnetkov, kjer je glasba združena z besedilom, je kar zahtevna in od snemalca zahteva kar nekaj dela in tudi izkušenj ter znanja. Zato lahko te posnetke izkoristimo v svoj prid in se precej lažje naučimo neke pesmi.

Če nujno potrebujemo neko besedilo, a ga ne najdemo na nobeni spletni strani, ki ponuja tovrstna besedila, bo najbolje, da skladbo poslušamo in jo napišemo na list papirja. Pomaga vam lahko tudi kakšen forum, ki je namenjen tem tematikam. Če povprašate na kakšnem bolj obiskanem forumu, se bo hitro našel kakšen prijazen uporabnik, ki ima to besedilo, ki ga iščete, že napisano.
Vsekakor pa se vam najprej splača čim bolj raziskati, saj je tako domačih kot tujih ponudnikov oz. spletnih strani, kjer se nahajajo besedila različnih pesmi, ogromno. Najboljša je pa tista stran, ki ima na voljo največ besedil.

Glasba in njena zgodovina

Glasba nas vsaj večino spremlja skorajda vsak dan. Če ne drugega poslušamo radio ob vožnji v službo, sam poslušam glasbo tudi v službi. Popoldan, ko pridem domov si z veseljem zavrtim album kakšnega še neznanega izvajalca in odkrijem kaj dobrega. Zgodovina glasbe je vseakakor ena izmed zanimivih tematik. Nekaj zanimivega o glasbi in pesmih je napisano tudi na Wikipedji, članek pa si lahko preberete tukaj.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar