E-objave

Objave iz vseh vetrov

Izbrati Xbox 360 ali Playstation 3?

/
/
/
692 Views

Xbox je igralna konzola, ki jo je izdelalo podjetje Microsoft. Bila je prva igralna konzola, ki je vsebovala tudi trdi disk za shranjevanje položaja v igrah in pa uporabnikovih nastavitvah. Po podatkih podjetja Microsoft je bilo do 10. Maja 2006 prodanih več kot 24 milijonov igralnih konzol. Naslednik Xboxa je Xbox 360, ki pa se je začel prodajati leta 2005. Je sedma generacija igralnih konzol podjetja Xbox. Ponudbo si lahko ogledate s klikom na povezavo.

Poznamo tri modele Xbox 360:
– Xbox 360 Elite
– Xbox 360 Premium
– Xbox 360 Core

Ti Xbox-i 360 se razlikujejo predvsem v lastnostih, ki jih imajo. Velika konkurenta Xbox-a 360 sta Sonyjev Playstation 3 in Nintendo Wii.

Veliko ljudi pa Xbox zamenjuje s Playstation-om. V tem primeru Playstation lahko uporabljamo za več stvari:
– za igranje iger
– za gledanje filmov
– za poslušanje glasbe

Tako kot Xbox 360 ima tudi Playstation več modelov:
– Playstation 1
– Playstation 2
– Playstation 3

Ti se med seboj razlikujejo po zmogljivosti in lastnostih. Playstation 1 je najtarejši, Playstation 3 pa na najnovejši. Playstation 3 se od drugih igralnih konzol razlikuje predvsem po svoji zmogljivosti (predvajanje vsebin, procesorju, 3D tehnologija, bluetooth povezava, wi-fi prejemnik, uporaba spletnih storitev). Playstation 3 lahko primerjamo tudi z računalnikom. Playstation 3 spada med najbolj naprednejše igralne konzole. Za ogled ponudbe kliknite tukaj.

Ljudje se velikokrat ne morejo odločiti za katero igralno konzolo se odločiti – Playstation 3 ali Xbox 360. Če gledamo cenovno je Xbox 360 veliko cenejši od Playstation-a 3, medtem, ko Playstation 3 zmore in nudi veliko več. Če boste igralno konzolo uporabljali le za igranje iger, potem se vam splača nakup Xbox-a 360.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar