E-objave

Objave iz vseh vetrov

Spored

/
/
/
31857 Views

Spored je izraz za neko napoved, ki sledi v točno določenem zaporedju. Najbolj pogosto izraz spored uporabljamo za tv spored, nekoliko bolj redko pa še za nekatere druge stvari, kot je npr. železniški in avtobusni spored ali vozni red, spored za kinematografe in podobno.

Večina televizijskih programov ponuja storitev televizijskega sporeda za svojo televizijo. Primer takšne televizijske hiše je Pop TV, ki nudi 24ur spored. V tem sporedu je poleg programa Pop TV zajet še program Kanal A, ki je prav tako v lasti te programske hiše. Do tega sporeda lahko dostopamo na njihovi spletni strani in na teletekstu njihovih programov. Enako velja tudi za večino drugih programov, tudi za RTV.

Še bolj priljubljeni od tovrstnih sporedov pa so tisti sporedi, ki nudijo napoved televizijskega programa za več različnih televizij. Če vsem večjim domačim programom dodamo še več tujih, do katerih danes dostopa večina gledalcev, saj je postala kabelska televizija precej razširjena, imamo kvaliteten televizijski spored, ki ga bodo številni gledalci z veseljem uporabljali. Za zadostno količino podatkov poskrbimo, če pripravimo te sporede za vsaj teden dni vnaprej, saj več običajno nimajo na voljo niti televizije v lastnih tv sporedih. Če želimo še malo pretiravati, lahko pripravimo tudi podatke za nazaj, saj so le-ti vse bolj zanimivi širši publiki, glede na vse časovne zamike in podobne funkcije, ki jih imamo danes na voljo.

Siol spored je primer takšne spletne strani, ki nam nudi veliko več informacij na enem mestu kot vse ostale televizije, tako domače kot tuje. Če imate tudi vi kabelsko televizijo in več kot sto programov, se prav gotovo zavedate kako nemogoče je, da bi za vsak posamezen program posebej preverili televizijski spored. Prav zaradi tega obstajajo takšne stvari, ki vam lahko to precej olajšajo in pohitrijo in ena izmed takšnih strani je tudi Siol spored.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar