E-objave

Objave iz vseh vetrov

Izdelava spletnih strani in njihovo gostovanje

/
/
/
638 Views

Ker smo priča vsakodnevnemu razvoju tehnologije in ker svet še nikoli ni bil tako povezan, je prišlo tudi do premikov v načinih poslovanja. Stranke, ki jih vidimo samo v živo so stvar preteklosti, pojavljajo se tudi take, s katerimi imamo le virtualne stike. Začetek poslovanja, ki poteka virtualno pa je izdelava spletne strani in spletno gostovanje.

Izdelava spletne strani pomeni, da nam bo izbran ponudnik izdelal stran, ki se bo pojavljala na svetovnem spletu in katero bodo naši potencialni kupci odkrili, ko bodo v iskalnike vpisali željene besede. Spletna stran ponazarja nekakšen kratek opis tega, kaj smo in kaj delamo. Seveda pa se naša stran zgolj z njeno izdelavo še ne bo pojavila na internetu, če nismo zakupili še ene storitve, ki se ji reče gostovanje. Spletno gostovanje pomeni, da nam bo gostitelj na svojem strežniku zagotavljal prostor, tako da bo naša stran res vidna na spletu.

Ker je gostovanje esencialno za delovanje spletne strani, so se razvili tudi različni paketi, ki bolj ustrezajo določenim ciljnim skupinam. Spletno gostovanje torej ne poteka vedno enako in tudi ne stane enako. Določeni paketi spletnega gostovanja lahko vsebujejo večje količine prenosa podatkov, več zakupljenih domen in še marsikaterih dejavnikov, zato je logično, da bodo tudi stali več kot ostala gostovanja. Gostovanje nam običajno lahko zagotovijo iste osebe, kot so nam izdelale spletno stran, lahko pa se obrnemo na popolnoma druge ponudnike, kot je npr. gigaspark.com. Potem, ko pa imamo izdelano spletno stran in zagotovljeno gostovanje pa je pomembno le še, da svojo spletno stran pravilno promoviramo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar