E-objave

Objave iz vseh vetrov

Slušalke za telefon

/
/
/
648 Views

Varnost med vožnjo mora biti vedno na prvem mestu in tega se tudi sama dobro zavedam. Ob uporabi mobilnega telefona se ta varnost zmanjša, nekateri trdijo da celo tako zelo, da je naša vožnja enako tvegana kot v primeru, da bi vozili pod vplivom alkohola.

Slušalke za telefon so takrat tisti pripomoček, ki pomagajo, da je naša vožnja tudi ob dolgih pogovorih varna. In ne samo to. Slušalke za telefon nam lahko prihranijo kar nekaj kazni ob policijskih kontrolah. Že ob prvem srečanju z možmi v modrem, se bo vaša investicija v to opremo nekajkrat povrnila.

Najbolj priljubljene slušalke za telefon so tiste, ki ne potrebujejo kabla za povezovanje z mobilnim telefonom. Takšno slušalko imenujemo brezžična slušalka, lahko tudi bluetooth slušalka, v kolikor se na takšen način povezuje z mobilnim telefonom, torej preko blutetooth povezave.

Takšna slušalka za GSM je precej bolj udobna, naša vožnja pa bistveno bolj nemotena, če nas kabel pri vožnji ne ovira. Zaradi tega je tudi varnost precej večja in tveganje, da bi mi bili tisti, ki povzročimo nesrečo, bistveno manjše.

V nekoliko dražjih avtomobilih, ki so tudi bogato dodatno opremljeni, bo priprava za mobilni telefon in prostoročno telefoniranje že vgrajena. Če imate takšen avtomobil in veliko časa preživite na poti, večina vaših pogovorov pa je nujnih in neodložljivih, potem bo najbolje, da uporabljate prostoročno telefoniranje v avtomobilu, saj bo le-to še bistveno manj moteče in bolj enostavno za uporabo.

Ne glede na sistem, ki ga uporabljate, je važno in nujno le to, da zmanjšate tveganje in delujete v skladu z zakoni, saj so tako zakoni kot policisti običajno zelo striktni glede uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar