E-objave

Objave iz vseh vetrov

Dodatno poučevanje angleščine in slovenščine v obliki inštrukcij

/
/
/
827 Views

Zakaj prejemati inštrukcije slovenščine in angleščine? Predstavljajo neko dopolnilno izobraževanje s katerim prejmemo dodatno znanje iz jezika, oziroma se utrjuje in razjasni že pridobljeno znanje s ciljem izboljšati učni uspeh in oceno pri posameznem predmetu. Pri inštruiranju inštruktor in učenec individualno utrjujeta znanje jezika po posameznih stopnjah, ki jih učenec potrebuje za izboljšanje svojega učnega uspeha. Inštruktor mora znati uporabljati metode s katerim inštrukcije slovenščine in angleščine učencu olajšajo pot do znanja, se pravi, da morajo snov posredovati inštruktorji učencem na najbolj možno njim razumljiv način, tako kot to delajo tu: http://www.instrukcijehorizont.si/.

Inštrukcije angleščine in slovenščine so lahko pasivne, aktivno pasivne in aktivne narave. Pri čemer pasivno pomeni, da inštruktor učencu razlaga in učenec ga posluša. Pri aktivnem poučevanju pa veliko govori in dela učenec, pri čemer ga inštruktor usmeri šele po zaključku določene naloge. Najbolj pogosta metoda je aktivno pasivna, kjer učenec sodeluje in inštruktor mu že sproti daje napotke k cilju.

Za več informacij glede inštrukcij obiščite:

Inštrukcije angleščine in slovenščine so večinoma usmerjene v znanje slovnice. Ko v slovenskem ali angleškem jeziku komuniciramo osebno, se je lahko sporazumevati, saj že takoj lahko dobimo povratne informacije nasprotne osebe o določenih nejasnostih. Kadar pa je potrebno napisati uradno ali osebno pismo in elektronsko pošto je kaj hitro lahko to težava marsikomu. Zato se znanje iz slovnice utrjuje navadno po stopnjah, kjer najprej pridobimo osnovno znanje, kot je pravilna uporaba časa, sklanjanje glagolov in širitev besednega zaklada. Pri slovenskem jeziku nam je nekoliko lažje, vendar pa se včasih zgodi, da nastane težava v pravilnem izražanju. Na poti k znanju pri določenih pomanjkljivostih jezika pa lahko najbolj pripomorejo inštrukcije angleščine in inštrukcije slovenščine, kjer bomo prejeli le tista znanja ki jih še potrebujemo in ne tista ki jih že imamo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar