E-objave

Objave iz vseh vetrov

Zakladi moje kuhinje: omarica za kavo

/
/
/
726 Views

Vsaka predana kuharica ima svoj fetiš, in moj je kava. Verjetno boste rekli, da je tako pač z vsemi »kofetaricami«, ampak jaz sem ljubiteljica kave posebne vrste. Že takrat, ko sem razmišljala o tem, kakšna bo razporeditev moje kuhinje, sem se odločila, da bom kavi posvetila kar celo omarico. Tisto, ki je ravno prav oddaljena od štedilnika, hladilnika in korita, da na njeno notranjost ne bosta vplivali ne toplota ne vlaga.

Marsikomu seveda ne bo jasno, zakaj je treba kavi nameniti tako poseben del kuhinje. Zato, ker je za kakovostno kavo pomembno njeno shranjevanje! Če hočeš, da se zrna ne razdišijo in ohranijo glede na mešanico specifičen okus, potem je shranjevanje prav tako pomembno kot priprava. Nič ti ne koristi, če kupiš drago mešanico arabike, nato pa se ti ta razdiši oziroma celo navzame drugih vonjav iz kuhinje!

V omarici imam zato vse »popredalčkano«. Zavojčki so originalno zaprti ali pa je kava pretresena v dobro zaprte posodice, ki ob odprtju začarajo atmosfero kuhinje s tako posebnim vonjem, da bi najraje ugriznil v zrak in ga pojedel. Brazilska, Kolumbijska, Kenijska, Vietnamska, iz manjših, večjih in visoko ležečih nasadov, iz pravične trgovine in tako naprej. Za kakovostno kavo mi ni denarja nikoli škoda – raje odštejem nekaj več in se kavi (ali sladicam s kavo) prepustim z izjemnim užitkom, kot da bi pila kakšno cenejšo znamko, ki jo dobiš v trgovini poceni in že mleto, ter jo piješ bolj kot ne iz navade.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar