E-objave

Objave iz vseh vetrov

Zakaj kupiti radar detektor

/
/
/
624 Views

radar

Zagotovo ste že sami opazili, da se policija, ki meri hitrost voznikov, največkrat postavi ob dele cest, kjer je omejitev hitrosti nerazumno nizka, možne pa so večje hitrosti. Pogosto stojijo prav na odsekih, kjer sploh ni nikakršnih prometnih nesreč. Namen takšnega početja je zagotovo polnjenje državnega proračuna, saj se tja pretaka denar, pobran od kazni za prometne prekrške. Policija ima namreč kvote za izdane plačilne naloge prehitrim voznikom, ki jih je obvezana doseči. Zaradi tega so njihove žrtve največkrat pametne in previdne voznice in vozniki, ki po čistem slučaju na nenevarnem delu ceste pozabijo pogledati na števec ali pa se jim resnično v tistem trenutku nekam mudi. Marsikoga že denarna kazen pahne na rob obupa, saj te v Sloveniji nenehno večajo. Če pa temu sledijo še kazenske točke ali pa celo odvzem vozniškega dovoljenja, lahko to uniči življenje celotni družini.

Pametne voznice in vozniki zato uporabljajo radar detektorje. Te elektronske naprave so voznicam in voznikom po svetu že prihranile mnogo denarja. V Sloveniji jih lahko legalno in mirne vesti uporabljate, to velja tudi za Madžarsko, prepovedani pa so v ostalih sosednjih državah – Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Radar detektorji niso t.i. motilci laserjev oziroma laser jammers, ki so pri nas prepovedani. Za uporabo slednjih so predvidene tudi ogromne kazni (odvzem naprave, izredni tehnični pregled in 500€ denarne kazni). Res se ti bolje izkažejo pri zaznavanju laserskih pištol, a tudi radar detektorji imajo svoje prednosti.

Radar detektorji se izkažejo odlično pri odkrivanju radarskih merilnikov hitrosti. Radarski merilniki hitrosti so na slovenskih cestah najbolj pogosti in jih zagotovo poznate. Gre za stacionarne in avtomobilske radarje. Pri uporabi teh ni potreben človek, medtem ko to ne velja za laserske merilnike hitrosti. Laserske merilnike hitrosti oziroma laserske pištole mora upravljati človek, policaj. Pri človeškem delovanju pa so napake precej pogoste. Radar detektorbo tako zaznal tudi laserske merilnike hitrosti, v primeru policajeve napake (če zgreši prvo merjenje) pa boste do ponovitve merjenja že lahko pravočasno zmanjšali hitrost vožnje.

Radar detektorji so resnično izvrstna naložba za vse voznice in voznike. Pri njihovem nakupu se ne izplača varčevati, saj cena pogosto pomeni tudi kvaliteto. Glede na predpisane kazni v Sloveniji za prehitro vožnjo, se bo nakup obrestoval že po prvem takšnem opozorilu. Prihranjeni denar pa boste lahko zapravili skozi potrošnjo in na tak način spodbujali slovensko gospodarstvo in, posledično, napolnili državno blagajno. Ne bodite žrtve policijske represije in kupite zelo kvalitetne radar detektorje, ki so dostopni tudi pri nas!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar