E-objave

Objave iz vseh vetrov

Prodaja srebra in zlata

/
/
/
722 Views

Zlato in srebro sta žlahtni kovini, ki sta že od nekdaj izjemno cenjeni. Čeprav je mogoče zlato vedno nekako v prednosti po sami vrednosti, je vse bolj popularno tudi srebro. Zlati in srebro sta trenutno najboljši način za vlaganje denarja in ohranjanje vrednosti. Zakaj?

Enostavno zato, ker lahko zlato ali srebro v vsakem trenutku prodate povsod po svetu. To sta kovini, ki sta prepoznavni in cenjeni prav povsod. Vsekakor pa je potrebna določena previdnost pri nakupu oziroma prodaji srebra ali zlata. Pozorni namreč morate biti na vrsto dejavnikov, saj cene obeh neprestani nihajo. Pri tem vam seveda lahko pomagajo strokovnjaki, ki se spoznajo na odkup ter prodajo in sami nihanje cen.

Vse bolj pa se zadnja leta uveljavlja prodaja srebra. Gre namreč za kovino, ki je pogosto uporabljena tudi v industriji in jo zaradi tega vse bolj primanjkuje. Zaloge srebra so se v zadnjih petdesetih letih močno zmanjšale in so trenutno na najnižji točki. Zaradi tega je srebro odličen način za investicijo in tudi varčevanje.

Sama razlika med nakupom zlata in srebra je ravno v ceni. Zlato je namreč oproščeno plačila vsakršnega davka povsod po svetu, medtem, ko morate pri srebru pri nakupu plačati 20 odstotni DDV. Pred samim nakupom se tudi glede davka posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo natančno razložili, zakaj je temu tako in v katerih primerih morate plačati davek na dodano vrednost.

Vedeti pa morate, da je v vsakem primeru najslabša odločitev, da srebro ali zlato prodajate uradnemu trgovcu. Slednji vam bo za srebro ali zlato gotovo ponudil najnižjo ceno, ki mu bo zagotovila dobiček in pokrila vse stroške za vodenje podjetja. Na srečo so tukaj fizične osebe, ki se ukvarjajo s kupovanjem in prodajanjem teh dveh kovin. Ti vam bodo pri prodaji srebra ali zlata gotovo ponudili višjo ceno, poleg vsega pa se boste lahko pogajali. V takšnih primerih je dobiček na obeh dveh straneh. S tem ste zadovoljni vi in kupec.

Pred sami prodajo zlata in srebra pa se pozanimajte o vrednosti na grafih borznih cen ter se posvetujte s strokovnjaki. To vam bo pomagalo, da boste prodali po dobri ceni. Navsezadnje – to je namreč cilj tega, kajne?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar