E-objave

Objave iz vseh vetrov

Naj bo spalnica naša oaza miru

/
/
/
700 Views

V življenju se na vseh možnih področjih trudimo, da bi nam šlo kar najbolj po načrtih. Skupek vsega tega se odraža v našem splošnem počutju, ki je odvisno od mnogih dejavnikov, prav tako se hitro spreminja. Med najpomembnejšimi dejavniki, ki vplivajo na naše počutje, je prav gotovo prostor, v katerem bivamo. Če prostori, v katerih živimo, niso prijetni in udobni, bomo posledice občutili tudi drugje, ne le v stanovanju. Pri opremljanju prostorov v hiši pa moramo biti še posebej pozorni na tiste sobe, v katerih preživimo veliko časa – med temi še posebej izstopa spalnica, v kateri preživimo kar tretjino svojega življenja.
Na srečo pohištveni centri danes ponujajo veliko izbiro spalničnega pohištva različnih materialov, dimenzij in stilov, med katerim lahko vsak najde takšnega, ki ustreza njegovemu okusu. Spalnica je eden izmed prostorov v katerem preživimo največ časa, zato se je potrebno opremljanja lotiti premišljeno in s strategijo, ki nam bo pomagala, da bomo prostor opremili kakovostno in pričarali udoben in topel prostor, ki odseva naš stil.
Čeprav je spalnica prostor v katerem se najbolj pogosto zadržujemo zjutraj in zvečer, pa to nikakor ne pomeni, da je vseeno kako je ta opremljena. Ravno nasprotno, občutek, ki nam ga da prostor v katerem se zjutraj prebudimo, močno vpliva na naše razpoloženje in počutje skozi cel dan. Preden se torej podamo v nakupovanje pohištva za spalnico, moramo razmisliti kakšen stil nam je najbolj všeč. Je to bolj starinski stil ali klasično pohištvo, ki združuje elemente modernega? Sobo opremimo tako, da se bomo v njej lahko počutili popolnoma sproščeno, da nas bo navdajala z mirom in se bomo po napornem dnevu v njej lahko dobro spočili. Poleg pohištva je dobro nekaj razmisleka posvetiti tudi izbiri barv, ki so zelo pomembne in ne le, da z njimi optično povečamo ali pomanjšamo prostor, ampak vplivajo tudi na naše počutje in toplino oziroma hladnost samega prostora. Ker je spalnica prostor v katerem počivamo in nabiramo novo energijo, so priporočljivi nežni odtenki, ki pomirjajo ali zemeljski barvni toni.
Najbolj pomemben in osrednji kos pohištva v njej je seveda postelja, ki se mora prilagajati naši teži in obliki hrbtenice, vzmetnica ne sme biti premehka ali pretrda, postavljena pa naj bo tako, da bo na obeh straneh dovolj prostora za dostop do ležišča. Drugi glavni kos pohištva v spalnici je garderobna omara, ki mora biti dovolj velika za shranjevanje vseh naših oblačil, za detajle pa poskrbijo manjši kosi pohištva kot je komoda, različni predalniki modernega ali starinskega dizajna, posteljni omarici ter v spalnicah z dovolj prostora tudi udobni naslanjači ali fotelj.
Pohištvo mora biti seveda izbrano v skladu z barvami sten, v kombinaciji s tem pa izberemo tudi različne dodatke, ki bodo prostor popestrili, in sicer okrasne blazine, posteljnina in zavese, ki naj bo v spalnici lahkotnih materialov kot je svila in svetlih barv, skozi katere bo lahko pronicala jutranja svetloba in sončni žarki ter, ki bodo pričarale svetel prostor. Spalnica naj bo naša oaza miru v kateri bomo s partnerjem lahko preživljali kakovosten skupni čas.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar