E-objave

Objave iz vseh vetrov

Turčija: Kapadokija

/
/
/
698 Views

Kapadokija oziroma »kamelja dolina«, kot ji tudi pravijo, je nekaj najlepšega, kar vam lahko ponudi Turčija. Je pravljična dežela, v kateri izgubimo občutek svoje pomembnosti in se počutimo povsem majhne. Zato ni nič nenavadnega, da si jo ogleda večina turistov, ki jih na počitnikovanje privabi sicer s soncem obsijana Turčija. Nekateri pravijo, da je Kapadokija videti tako kot Turčija – erozija je v tej pokrajini namreč kamne in skale preoblikovala v stolpe in stožce, ki so videti kot minareti. Te danes seveda zgolj občudujemo kot neverjetno umetniško delo narave, včasih pa so si prebivalci v te mehke skale vklesali domovanja, pa tudi cerkve in samostane.

Turčija iz zraka

Večina turistov se na odkrivanje Kapadokije odpravi z avtobusom, a možna je tudi bolj enostavna oziroma bolj prijetna pot – Turčija je v tem predelu dobro razvila balonarstvo, tako da si lepote lahko za več denarja ogledate tudi iz zraka.

Če vas bo očarala Kapadokija, vas bo očarala Turčija kot celota – neverjetne naravne lepote se namreč tam skrivajo marsikje, in človek bi potreboval precej več kot teden dni dopusta, da bi si lahko vse ogledal in se jih naužil.

Več o Turčiji najdete v tem članku .

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar