E-objave

Objave iz vseh vetrov

Tečaj nemščine pomemben za Slovence

/
/
/
801 Views

Dokler samo razmišljamo o tujih jezikih in njihovi težavnosti, ne naredimo zase in svoje znanje tujega jezika prav veliko. Nekako privzemamo, da se bomo z južnimi sosedi Hrvati lahko sporazumeli, glede na to, da smo bili nekoč del ene domovine, je pa morda povsem drugačna pesem, ko pridemo do Avstrijcev. Nemščine ne razume vsak Slovenec. Pa tudi, če jo marsikdo razume, to še ne pomeni, da se zna v nemščini tudi sporazumevati. Kakorkoli, znanje nemškega jezika ni nikoli odveč in tako si mora slej kot prej vsak izmed nas omisliti tečaj nemščine.

Izbira primernega tečaja nemščine

Na izbiro ustreznega tečaja nemščine vpliva več faktorjev. Najpomembnejši izmed njih je zagotovo naše predznanje nemščine. Včasih imate sami možnost izbire skupine glede na vašo lastno presojo predznanja jezika, a se nemalokrat zgodi, da kdo bodisi preceni ali podceni svoje znanje. Katerikoli tečaj pa tudi tečaj nemščine naj ne bo dokazovanje lastnega znanja, kar pomeni, da si nihče ne želi biti v začetni skupini z nekom, čigar znanje presega osnovni nivo, a se zanj odloči, da lahko izstopa in da ni tisti ta počasen. To zna biti zelo demotivacijsko za posameznike. Če to primerjamo s tekom, si zagotovo nihče od nas ne želi tekmovati z nekom, ki ima za sabo že ogromno kilometrine ali pa morda celo začne pri drugi postaji namesto na štartu. Temu se v vsakdanjem življenju reče goljufanje – drugih in kar je najhuje, tudi samega sebe.

Nadgradnja tečaja nemščine

Tečaj nemščine in posledično vaše znanje lahko nadgradite tako, da obiščete za nekaj dni katero izmed nemško govorečih pokrajin in uporabljate naučen jezik z vsemi pravili v njegovem naravnem okolju. Le tako boste dobili pravi občutek uporabe jezika in okusili spevnost le-tega, ko boste imeli priložnost poslušati materne govorce. Lahko pa si omislite tudi tečaj nemščine v Avstriji ali Nemčiji, kjer boste poleg tečaja nemščine bili primorani uporabljati nemščino vsak dan v življenjskih situacijah iz katerih se boste zagotovo naučili največ.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar