E-objave

Objave iz vseh vetrov

Svečane obleke

/
/
/
650 Views

Kjer prodajajo poročne obleke, je  velika verjetnost, da prodajajo tudi svečane obleke. Lahko si jo celo izposodimo.

Boste morda priča na poroki ali družica, vas čaka valeta ali maturantski ples ali kateri drugi pomemben dogodek? Dogodek, ki se zgodi samo enkrat v življenju naj spremljajo lepa občutja in nepozabni spomini. Svečane dogodke zagotovo doživite samozavestno in zadovoljno s pravo obleko. Nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri iskanju.

Tip postave: Raven / črka H

Podobna širina bokov, pasu in ramen. Pas ni pretirano poudarjen. Zadnjica je prej ploska kot zaobljena. Glavni atributi so po navadi vitke roke in noge. Pogosto atletski videz.

Pomembno pri oblačenju: Ustvariti dodatni volumen in (navidezne) obline. Sorazmerno poudariti zgornji in spodnji del telesa, posebej poudariti pas

Tipi oblek, ki vam pri stojijo: Obleke, ki se tesno prilegajo telesu (t.i. tube dress). Obleke svetlejših barv s širokim temnim pasom. Obleke s polnimi krili, naborki, volani, gubami in detajli na krilu, ki poudarijo boke. Obleke z oprijetim pasom. Obleke z dodatki na zgornjem delu, ki poudarijo oprsje in ramena (čipke, volani, okrasje, ovratniki). Obleke z večjim ovalnim izrezom.

Dodatki: Lahko si privoščite bogate dodatke, ki poudarijo zgornji del telesa, boke ali pas. Široki pasovi v temnejših ali kontrastnih barvah, ki poudarijo pas. Za bolj »bogato« oprsje si lahko omislite bolj podložen nedrček. Okrasje, ki poudari oprsje (rože, bleščice, mašne, večje broške)

Tip postave: Hruška / črka A

Poudarjeni boki – širši od ramen. Vitek, lepo definiran pas. Eleganten vrat in proporcionalno vitke roke in ramena.

Pomembno pri oblačenju: Uravnotežiti spodnji in zgornji del telesa (uravnotežen izgled pečene ure)

Poudariti in ustvariti dodaten volumen na zgornjem delu telesa. Poudariti pas, vrat in ramena.

Tipi oblek, ki vam pri stojijo: Obleke brez naramnic, ki so rezane pod prsmi in se spodaj razširijo ali prosto padajo. Obleke s poudarjenimi naramnicami. Obleke ali krila v obliki črke A. Oprijete obleke, ki poudarijo oprsje in ramena. Obleke z zaprtim in ravnim zgornjim delom. Obleke, ki imajo poudarjen zgornji del (z naborki, okrasnimi dodatki ipd.) in poudarjen oprijet pas. Obleke, ki so zgoraj svetlejše barve, kot v spodnjem delu. Obleke, ki so zgoraj večbarvne, vzorčaste in spodaj enobarvne

Dodatki: Dodatki, ki poudarijo ali usmerijo pozornost na zgornji del (šal, (um.)krzno, bolero, bogat nakit, bleščice itd.). Večje ogrlice in uhani, ki poudarijo oprsje in ramena. Priporočljiv bolj podložen nedrček, da čim bolj poudari oprsje. Podložke za ramena. Čevlji špičaste oblike, ki optično podaljšajo noge.

Tip postave: Žlica / osmica 8

Praktično zelo podoben stil oblek kot pri hruškasti obliki – ženske s tem tipom postave si za razliko od »hrušk« lahko privoščijo krajše obleke ali krila, da pokažejo svoje lepe noge. Lastnosti: Obseg bokov večji kot prsni obseg. Ozek, lepo definiran pas. Vitek spodnji del nog in vitke roke.

Pomembno pri oblačenju: Poudariti in ustvariti dodaten volumen na zgornjem delu telesa, optično zožiti pas in boke. Na zgornjem delu telesa in okoli ramen uporabljajte svetlejše barve. Poudariti noge in zgornji del telesa okoli prsi in ramen.

Tipi oblek, ki vam pri stojijo: Obleke, ki so rezane pod prsmi. Obleke, ki imajo svetlejši zgornji del in temnejši spodnji del okoli trebuha in bokov. Krajše obleke ali krila, ki lepo poudarijo noge. Obleke ali krila, ki se spodaj razširijo (oblika črke A). Obleke, ki imajo poudarjen, nabran, okrašen zgornji del. Obleke brez naramnic z dodatno všitimi prsnimi blazinicami

Dodatki:Večje ogrlice in uhani, ki poudarijo oprsje in ramena. Dodatki, ki poudarijo ali usmerijo pozornost na zgornji del (šal, (um.)krzno, bolero, nakit, bleščice itd.). Podloženi nedrčki. Podložke za ramena.

Tip postave: Peščena ura (najbolj »idealen« tip postave)

Lastnosti: Prsni obseg in obseg bokov sta uravnotežena. Lep vitek pas. Nežno zaokrožena ramena. Po navadi lepo zaobljena zadnjica. Zgornji in spodnji del telesa sta proporcionalno skladna.

Pomembno pri oblačenju: Poudariti obline. Sorazmerno poudarjen zgornji in spodnji del telesa, posebej poudarjen pas. Izogibajte se vrečastih oblek brez oblike

Tipi oblek, ki vam pri stojijo: Oprijete obleke, ki poudarijo naravne obline. Obleke ali krila z visokim pasom, ki poudarijo boke. Lahko široke obleke, na katere se doda širok pas, da se poudari obline. Obleke, ki imajo enakomerno poudarjen spodnji in zgornji del (poudarjena ramena in polno krilo, ali oprijet top in oprijeto ravno krilo). Obleke z izrezi, ki oprsja ne poudarjajopreveč (tudi obleke z V-izrezi). Obleke iz lahkih, lepo prilegajočih se materialov.

Dodatki: Široki pasovi, temnejših barv, pisani ali z bleščicami. Ne preveč izstopajoči kosi nakita.

Tip postave: Obrnjen trikotnik / črka V

Lastnosti: Zgornji del telesa širši od spodnjega dela. Ožji pas. Široka ramena in hrbet, ozki boki in po navadi ploska zadnjica. Pogosto lepe noge.

Pomembno pri oblačenju: Ustvariti ravnovesje med širokim zgornjim in ožjim spodnjim delom. Okoli bokov in zadnjice ustvariti več volumna in poudariti pas, da se ustvari uravnotežen izgled peščene ure

Tipi oblek, ki vam pri stojijo: Obleke, ki so zgoraj temnejših barv, kot v spodnjem delu. Obleke z oprijetim zgornjim delom in širokim krilom (A linija). Obleke z bogatim, nabranim ali okrašenim spodnjim delom. Obleke z globokim V- izrezom. Obleke »na preklop«. Obleke brez naramnic ali asimetričnim zgornjim delom. Obleke s širokimi naramnicami ali oprijetimi dolgimi rokavi. Oprijete obleke z visokim pasom.

Dodatki: Široki pasovi (lahko svetlikajoči), ki se nosijo nižje od pasu. Dolge ogrlice oziroma podolgovati viseči dodatki (ozek šal, nakit ipd.). Dodatki na obleki, ki pozornost usmerijo na pas ali spodnji del telesa. Izstopajoči čevlji.

Tip postave: Oval / črka O

Lastnosti: Veliko oprsje, ravni boki, močan srednji del telesa. Po navadi ploska zadnjica in ravne noge. Krajši vrat, po navadi bolj poln obraz. Pas je nedefiniran in je najširši del telesa.

Pomembno pri oblačenju: Ustvariti bolj definiran pas oziroma optično zožiti srednji del telesa. Izbrati oblačila, ki zgornjemu in spodnjemu delu telesa dodajo volumen in obliko.

Tipi oblek, ki vam pri stojijo: Obleke temnejših barv z podarjenim pasom. Obleke z večjimi izrezi, obleke z V-izrezi. Obleke ali krila z ravnim spodnjim delom. Obleke, ki so rezane pod prsmi. Obleke ali krila, ki imajo nižje ležeč pas. Obleke iz gladkih, bolj trdnih materialov. Po navadi najbolje pristaja monokromatski barvni videz – odtenki iste barve.

Dodatki: Široki pasovi temnih barv. Podolgovate ogrlice, barvne ali svetleče ogrlice, uhani in zapestnice. Lahko uporabite tudi spodnje perilo za oblikovanje postave. Izstopajoči čevlji.

Tip postave: Diamant

Lastnosti: Obseg bokov je večji od obsega prsi, močnejši srednji del telesa. Pas je nedefiniran in je najširši del telesa. Po navadi vitke roke in lepo oblikovan spodnji del nog.

Pomembno pri oblačenju: Poudariti ramenski in prsni del glede boke in ustvariti bolj definiran pas. Izbrati oblačila, ki zgornjemu delu telesa dodajo volumen in obliko, spodnji del telesa pa optično zožijo in podaljšajo. Po navadi najbolje pristaja monokromatski barvni videz – odtenki iste barve.

Tipi oblek, ki vam pri stojijo: Obleke temnejših barv s širokim temnim pasom. Obleke, ki imajo svetlejši zgornji in temnejši spodnji del. Obleke ali krila, ki se spodaj rahlo razširijo (oblika črke A). Obleke s polnimi, podarjenimi rokavi oziroma rameni. Obleke z velikimi vratnimi izrezi. Obleke z velikimi ovratniki. Obleke, rezane v podprsnem delu z bogatim zgornjim delom.

Dodatki: Velike barvne ogrlice in uhani. Pisani ali enobarvni šali. Pisan ali svetlejše barve bolero. Ozek pas, ki se ga nosi na najožjem delu srednjega dela telesa.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar