E-objave

Objave iz vseh vetrov

Osebni stečaj ter odpust obveznosti

/
/
/
683 Views

Ste se prezadolžili in svojih dolgov niste več zmožni odplačevati? Potem je za vas skoraj edina rešitev osebni stečaj. Glavni cilj tega postopka je odpust vaših dolgov,

Današnji hiter tempo življenja ter neprestano seganje po kariernih dosežkih nas ob trenutnem gospodarskem stanju lahko hitro privede na rob prepada in marsikomu se zgodi, da se v trenutkih evforije zadolži, kasneje pa teh dolgov ni zmožen odplačevati. Seveda se človek zadolži tudi iz čisto kredibilnih razlogov, pa je kasneje odpuščen in ne najde službe ali kaj podobnega.

V teh primerih vam je na voljo za poplačilo vaših dolgov na voljo le terjatev in pa rubež. Pogoji za osebni stečaj so različni, a o teh mogoče v drugem članku, sedaj namenimo nekaj besed samemu postopku. Postopek osebnega stečaja je sodni postopek, ki omogoča prezadolženimi fizičnim osebam, da po svoji moči poplačajo svoje dolgove iz preteklosti in enkrat zaživijo življenje brez dolgov. Osebni stečaj je primeren za posameznike  ali tako imenovane fizične osebe ter samostojnim podjetnikom.

Postopek osebnega stečaja traja od 2-5 let, v tem času pa mora dolžnik aktivno iskati zaposlitev, zaplenijo pa se mu tudi vsa premoženja in nepremičnine, te nato grejo v poplačilo dolgov. Seveda morate izpolnjevati kar nekaj pogojev, za temi vam svetujem, da pobrskate po spletu. Na spletni strani Osebnistecaji.si so vam na voljo vsi podatki, ki jih potrebujete ter dodatne informacije. Če ste željni še kakšnih informacij jih lahko pokličete in brez problema vam bodo svetovali. Stroški osebnega stečaja so veliko manjši kot pred leti in znašajo 150€ ter nekaj € za overitev stroškov pri notarju.

Iz vsakega položaja je izhod, tudi iz takega, ki se na prvi pogled zdi brezizhoden.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar