E-objave

Objave iz vseh vetrov

Brunarice in lesene hiše

/
/
/
665 Views

Les ima svoj čar, tega ne gre zanikati, les kot material za gradnjo pa se uporablja že zelo dolgo časa. Les je naraven material, za gradnjo pa je primeren zaradi manjše teže kot kovina ter dobrih konstrukcijskih ter obdelovalnih lastnostih. Razlogov za gradnjo iz lesa je več, prvi je zagotovo ekološka neoporečnost vgrajenih materialov, manjša je tudi poraba energije potrebne za gradnjo, hitrost vgradnje, nižji stroški ogrevanja in pa potresna varnost.

Mogoče je edina negativna lastnost lesa ta, da ga je potrebno na vsake toliko časa prebarvati. Brunarice in lesene hiše sta dve vrsti objektov, ki sta sinonim za leseno gradnjo. Brunarice so sestavljene iz lesenih vnaprej pripravljenih brun. Za zaščito pred škodljivci poskrbijo gradbinci, po dogovoru pa vam brune tudi prebarvajo. Brunarice ugodno vplivajo na človeka, bivanje v leseni zgradbi pa nas navdaja s toplino.

Do nedolgo nazaj se je lesena gradnja uporabljala samo za gradnjo vikendov in brunaric, dandanes pa je izdelava lesenih hiš zelo pogosta. Izbirate lahko med številnimi vrstami lesa, vsaka vrsta pa ima svoje karakteristike in značilne lastnosti. Za izdelavo lesenih hiš pa je potrebno ogromno izkušenj in znanja, les mora biti pravilno sušen, optimalna vlažnost pa zagotavlja predpostavko za nadaljnjo obdelavo, preprečuje pa tudi preveliko posedanje zgradbe.

Lesa imamo v Sloveniji na pretek, zaradi tega pa je na trgu tudi kar nekaj mojstrov, ki se ukvarjajo z izdelavo lesenih hiš in brunaric. Preden se odločite za tak tip nepremičnine, vam svetujem ogled galerije njihovih izdelkov, spletne strani, svetujem pa vam tudi telefonski pogovor. Ko boste prepričani o kvaliteti izdelave pa ni več ovir. V leseni hiši boste doživeli veliko trenutkov, če pa je izdelana kvalitetno vam bo služila še dolgo let.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar