E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kako nad nespečnost

/
/
/
714 Views

Spanje je ključnega pomena za naše zdravje, a na žalost ogromno ljudi trpi za nespečnostjo. Ta težava ima lahko več oblik, nekateri imajo rahle težave s spanjem, drugi pa sploh ne morejo spati. Vzrokov za nespečnost je lahko ogromno, lahko gre za slabo prehrano, premalo gibanja, preveč stresa in še marsikaj, a nespečnost vsa ta stanja samo poslabša.

Možnih načinov za odpravo nespečnosti je več, naj bodo to baldrijanove kapljice, toplo mleko z medom, zdravila, meditacija ali pa kaj drugega. Največ kar lahko naredite sami je to, da si uredite urnik spanja, to pomeni, da vsak dan hodite v posteljo in se zbujate ob isti uri. Človeško telo se navadi določenega bioritma, notranja ura pa bo delovala tako, kot mora. Predlagal bi vam tudi, da se izogibate alkoholu in cigaretam, na spanje pa slabo vpliva tudi kofein in druga poživila. Pred spanjem moramo biti čimbolj umirjeni, saj se le tako lahko telo pripravi na spanec. Težave, ki jih povzroča nespečnost so neprijetne, zato tega ne priporočam nikomur. Posledica slabega spanja so utrujenost, nizka koncentracija, oslabelost imunskega sistema, pojavijo pa se lahko tudi neprijetne bolezni.

Pred spanjem se izogibajte tudi težki hrani, ki obremeni želodec. Telo za presnovo hrane porabi kar veliko energije in čeprav se boste odpravili spat in sprostili, pa bodo vaši organi še vedno aktivno prebavljali zaužito hrano. V primeru, da naravne učinkovine ne opravijo svojega dela pa vam je lahko v pomoč tudi kakšna spletna lekarna. Blaga uspavala za telo niso škodljiva, lahko pa vam pomagajo vzpostaviti naravni spalni ritem.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar