E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kaj počnejo detektivi?

/
/
/
684 Views

Vsi poznamo filme in serije kot so naprimer dogodivščine Sherlocka Holmesa ali pa filme o slavnem detektivu Jamesu Bondu. Tajna imena, lepe punce, polno akcije, streljanje, denar in še marsikaj. Na tak način nam detektive predstavlja filmska industrija, a vsak zasebni detektiv vam bo povedal, da njihovo delo še zdaleč ni tako atraktivno in akcijsko, kot nam ga predstavljajo v filmih.

Glavna naloga detektiva je ta, da zbira informacije o željenih osebah. Gre lahko za različno zbiranje informacij, recimo pogost razlog za najem detektiva je naprimer kontrola bolniške odsotnosti. Podjetje lahko najame detektiva, da preveri ali je oseba na bolniški odsotnosti dejansko poškodovana, ali pa gre le za prevaro. Detektivska agencija je agencija, v kateri je zaposlenih več detektivov, seveda pa ti delujejo tudi zasebno.

Detektivi pa odkrivajo tudi nezvestobo pri parih, nastavljajo pasti proti kraji, opravljajo video kontrole posameznikov ter še kaj. Lahko se vam zdi, da so te stvari nezakonite, a detektivi ta dela opravljajo povsem zakonito, kontrolo pa opravljajo tam, kjer ni prepovedano, govorimo seveda o javnih krajih.

Če se boste odločili za najem zasebnega detektiva vas bo ura detektivskega dela stala od 50-70€, to je priporočena cena iz strani detektivske zbornice, seveda lahko cene nihajo, nekdo vam bo delo opravil za 30€ spet drugi za 60€, razne specialne storitve, kot so video pasti in pasti proti kraji, kjer je potrebno posebno orodje in oprema pa bodo dražje. Več o samem detektivskem delu in detektivskih agencijah pa lahko najdete na njihovih spletnih straneh ali pa na svetovnem spletu. Zasebni detektiv je naporno delo, če pa vas veseli pa se le lotite izobraževanja v tej smeri.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar