E-objave

Objave iz vseh vetrov

Legice

/
/
/
759 Views

Vedno sem se spraševala kakšna je razlika med legicami in pajkicami. Sedaj vem, da gre za eno in isto stvar: pajkice=legice. Vem pa tudi nekaj, kar se marsikatera mladenka in še huje- zrela ženska, ne zaveda: legice oz. pajkice niso hlače! Pajkice/legice so nadomestek hlačnih nogavic, njihova prednost pa je v tem, da imajo odprt del za stopala, kar pomeni, da jih lahko nosimo tudi na odprte čevlje. Ja, prav ste slišali, hlačne nogavice se ne nosijo na odprte čevlje. Legice torej nosimo pod oblekicami, krilom in tuniko oz. vedno imamo pokrito » ta zadnjo«. Zakaj? Ker izgleda neokusno, da cel svet vidi kakšno spodnje perilo nosite in koliko celulita imate. Edina priložnost za katero lahko pajkice oz. legice oblečete brez oblačila, ki bi prekrival zadnjico, je šport. In ne, nakupovanje in sprehajanje po mestu nista šport!

Legice so lahko dolge ali kratke. Tiste kratke naj bodo namenjene športnemu udejstvovanju. Daljše pa lahko oblečete in skombinirate na katerekoli čevlje. Če imate bolj široka meča in gležnje vsekakor priporočam visoke pete in pajkice, ki prekrivajo gležnje. Če se pajkice končajo nad gležnji ali celo višje, to strašansko skrajša noge, česar pa si ne želi nihče. Ne, predolge noge ne obstajajo.

Logično je, da morajo biti legice oprijete. Niti pomisliti ne želim na prizor, kjer bi bile ženski pajkice pri zadnjici prevelike. Skratka, legice morajo biti prave velikosti in oprijete, pazite pa, da pri bokih ne gledajo ven »šlaufki«, potem si jih rajši potegnite malo bolj navzgor. Kar se tiče materialov, jih imate malo morje. Od bombaža, ki je najprimernejši za šport, pa do usnja, džinsa, džerzija, svile in čipke. Vse je odvisno od stila, ki ga želite doseči in seveda od temperatur in priložnosti. Ne predstavljam si ženske, ki bi sredi poletja, čez dan oblekla usnjene legice. To pa velja tudi za barve, temne pozimi in svetle poleti. Morate pa se zavedati, da temne barve optično zožajo postavo in svetle barve jo posledično razširijo.

Skratka upoštevajte svojo postavo, letni čas in namen, ko izbirate legice.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar