E-objave

Objave iz vseh vetrov

Večerne obleke

/
/
/
795 Views

Večina povprečnih žensk nima pogosto priložnosti, da bi si oblekla večerno obleko. Dogodki, ko so ta potrebna, so namreč precej redki, in vse več je takšnih, za katere bi še kakšno desetletje ali dve nazaj nadeli slavnostno opravo, danes pa je povsem v redu, če pridemo oblečeni običajno. Eden takšnih primerov je na primer obisk gledališča. Taje nekdaj terjal posebno garderobo, danes pa je gledališče postalo precej »ljudsko« in vanj gremo brez težav tudi v oblačilih, ki jih nosimo vsak dan.

Kdaj torej običajno nosimo večerne obleke? Te terjajo nekateri slavnostni dogodki v službi, poleg teh pa še maturantski plesi in poroke. Največ se jih zagotovo proda spomladi, ko se prične sezona maturantskih plesov, saj je to dan, ko si vsako dekle želi nositi svojo sanjsko obleko – takšno, ki je morda ne bo imela priložnost nositi nikoli več.

Tudi na področju večernih oblek se moda seveda spreminja. Medtem, ko modni oblikovalci enkrat zapovejo barve, drugič klasično črnino, enkrat ozke dolge obleke z razporkom, drugič bolj nabrane, pa na splošno velja, da ženske izbirajo večerne obleke še vedno precej bolj po svojem okusu, kot pa po modi. Bistvo slavnostne oprave namreč ni zgolj v tem, da si videti lep in urejen, temveč tudi v tem, da se v njej počutiš dobro. Tako se marsikatera ženska tudi ob posebnih priložnostih raje odloči za nekoliko krajšo dolžino krila.

Je s tem kaj narobe? Pravzaprav ne. Pri nas etiketa oblačenja ni tako razvita, da bi pri vabilu na slavnostni dogodek pisalo, kakšna oblačila se pričakuje. In ker za maturantski ples ali slavnostno zabavo v službi ni zapovedan »dresscode«, ki zahteva moške v smokingih in ženske v dolgih elegantnih oblekah, imamo pri izbiri precej proste roke. Marsikatera gospa ali gospodična se torej na večerni dogodek brez slabe vesti odpravi v koktajl obleki, v kateri se bo počutila prijetno. Večerne obleke postajajo s tem bolj kot ne nekaj, kar opazujemo pri zvezdnicah na rdeči preprogi, za naše potrebe pa se vse bolj redke. Celo dekleta na maturantskem plesu se pogosto odločijo za obleko, ki je prilagojena njihovi osebnosti in interesom, ter ni strogo klasična. Kar je tudi povsem v redu, saj nam tako obleka omogoči več izražanja in več individualnosti.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar