E-objave

Objave iz vseh vetrov

Varčevanje, pametno z denarjem

/
/
/
848 Views

Varčevanje ima vodilo v besedah optimalna potrošnja. Optimalna potrošnja se zaveda zahtevnosti pridobitve določenih sredstev oziroma vsote.Zato pri nakupu ravna pametno in previdno.To še ne pomeni odrekanju dražjega nakupa za vsako ceno.Predvsem gre za presojo primernosti določenega nakupa.Ko je neka dobrina vredna višje investicije, se zanjo odloči.

V obratnem primeru pa se preprosto varčuje oziroma se dobrina ne kupi ali se kupi dobrino v nižjem cenovnem razredu. Varčevanje je zelo dobrodošla vrlina, ki prinaša mnogo koristi. Varčevalec, ki se odloči za varčevanje zna bolje presojati med smiselnostjo in nesmiselnostjo določenega nakupa. Ker ima varčevanje oblikovano na razne načine, se zaveda zahtevnosti varčevanja. To med drugim pomeni odrekanje mesečnim dohodkom na daljši rok. Zato varčevanje pri odločanju o nakupu določene dobrine razume, kot odrekanje določenim sredstvom za določen čas. Ko razmišlja o nakupu določene dobrine jo med drugim razume, kot odrekanje določenim sredstvom za določen čas. Poleg tega ga varčevanje opominja, da bo potrebno za naslednjo podobno investicijo, potrebno varčevanje določenih sredstev v določenem obdobju. Zato je zelo pametno imeti takšno ali drugačno varčevanje. Banke in druge podobne ustanove temu primerno lahko omogočajo varčevanje v zelo različnih oblikah.Pomembno je, da lahko s tem imajo varčevalci tudi varnost naložbe.Denar v banki je v naši deželi zavarovan z zakonom.Kar pomeni, da je varčevalec prepričan v varnost naložbe.Poleg tega je v veliki meri naložba likvidna.

Kar pomeni, da varčevalec lahko pride do svojih privarčevanih sredstev. Prosto sredstva so sicer manj nagrajena z obrestmi, so pa zato bolj likvidna.Na drugi strani se lahko varčevalec lahko odloči za večjo donosnost, z manj likvidnosti. Odločitev je seveda na varčevalcu, kar pomeni, da se bo moral odločiti. Nobena oblika nima zgolj pozitivne, ampak tudi manj dobre lastnosti.Varčevanje je pametna odločitev, ki prinaša bolj varno prihodnost varčevalca.

http://varcevalnica.alta.si/odlocevalec

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar