E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kaj je psihoterapija

/
/
/
698 Views

Psihoterapiji bi lahko rekli tudi zdravljenje duše. Psihoterapija združuje vrsto tehnik, zavedati pa se moramo, da ni vsaka psihološka pomoč tudi fizioterapija. Če ima nekdo psihološke, duševne in čustvene težave, je prva stvar na katero se naj obrne psihoterapija. Psihoterapevti so posebej za to izšolane osebe, ki v različnih smereh uporabljajo različne tehnike in metode, vse pa vodijo k skupnemu cilju in sicer odpravljanju raznih psiholoških ter čustvenih zavor in ovir.Skozi psihoterapijo lahko psihoterapevti vodijo stranke do stanja, ko jih težave ne obremenjujejo več.

Pri tem uporabljajo različne znanstveno potrjene metode, skozi psihološko svetovanje ali pa terapije. Če se boste odločili za psihoterapijo, boste skupaj s psihologom preučili vaše težave in se jih nato tudi primerno lotili. Takrat ko boste končali ne boste le odpravili vaših težav, ter se naučili tudi kaj novega.

Kdaj pa se odločiti za psihoterapijo. No ja tu je veliko zmot, saj veliko ljudi ne ve ali je ta terapija za njih. Nekateri ljudje se na psihoterapijo obrnejo zaradi depresije, tesnobnosti, jeze in drugih problemov. Pomaga vam premagati te težave, nekaj simptomov, pri katerih pa vam psihoterapija lahko pomaga pa so če se dolgo časa počutite žalostno, se zelo težko osredotočite, se preveč sekirate, preveč pijete ali uporabljate katero drugo drogo ter tako naprej.

K psihoterapevtu vas lahko napoti osebni zdravnik, lahko pa pomoč poiščete tudi sami. Tu gre le za pogovor in razvijanje tistih delov osebnosti, ki potrebujejo razvoj, vse pa temelji na zaupanju, spoštovanju in enakovrednemu odnosu.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar