E-objave

Objave iz vseh vetrov

Bolhe, klopi in drugi zajedavci naših ljubljenčkov

/
/
/
701 Views

Bolhe in klopi so najbolj pogosti zajedavci, ki se lotijo naših mačk in psov. Notranje mačke sicer klopom niso izpostavljene, a tako, ko zaidejo ven se nevarnost za ugriz klopa pojavi. Prav klopi so najnevarnejši, saj prenašajo številne nevarne bolezni. Med najnevarnejše bolezni, ki jih klopi prenašajo spadajo borelioza, babezioza, ehrilioza, anaplazmoza in pa klopni meningoencefalitis.

Proti klopom in tudi ostalim zajedavcem obstajajo izredno učinkoviti preparati, ki te nadloge zelo uspešno odstranijo, obenem pa so nežne do naših ljubljenčkov. Proizvajalci kot so Dechra, Dermoscent, Frontline in Broadline so najbolj znani proizvajalci produktov v boju proti klopom in bolham.

Na trgu boste našli ovratnice, posipe in spreje, šampone, ampule. Ampule so še najbolj učinkovite, saj prodrejo v podkožje tkiva psov in mačk, pri tem pa se uspešno borijo z različnimi zajedavci. Učinkovitost nekateri ampul se zmanjša, če pride žival v stik z vodo.

Pri dolgodlakih živalih so zelo velika težava tudi bolhe. Sicer za žival in človeka ne predstavljajo neposredne nevarnosti, lahko pa se naselijo po naši hiši, rade imajo predvsem preproge, iz psa ali mačke pa rade preidejo tudi na ljudi. Vašo žival redno razčesavajte, sploh če ima dolgo dlako. Ampule proti bolham in klopom so, kot smo že povedali najbolj učinkovite. Obstajajo pa tudi spreji in šamponi.

Pri hišnih ljubljenčkih je nega zelo pomembna, rajši pa delujte preventivno kot kurativno in zagotovite vašim ljubljenčkom dobro počutje, ti pa vam ga bodo vračali s polno mero ljubezni in naklonjenosti.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar