E-objave

Objave iz vseh vetrov

Peskanje in čiščenje s suhim ledom

/
/
/
816 Views

Peskanje je izredno učinkovit in razširjen proces čiščenja suhi led za razliko od kremenčevega peska, ki je najbolj razširjen medij za peskanje ne onesnažuje okolja, saj v bistvu gre za led, ki se na koncu peskanja stopi, a umazanijo, rjo in drugo odstrani prav tako učinkovito, kot če bi peskali s peskom.

Kaj sploh je suhi led, gre za ogljikov dioksid v trdnem stanju, ta se običajno proizvaja v obliki peletov ali blokov različnih velikosti. Kot smo že povedali material sublimira in čiščenje medija za peskanje po končanem peskanju ne ostaja na mestu peskanja. Z njim lahko peskamo tudi elektro opremo, saj je material neprevoden. Ena izmed slabih stvari je ta, da ta postopek ni ravno primeren za čiščenje hude rje, pri tem se še vedno bolje odreže kremenčev pesek ali kak drug material.

Kar nekaj podjetij v Sloveniji se poklicno ukvarja z omenjenimi postopki, le-te lahko izvajate kjerkoli želite. Peskanje oz. čiščenje s suhim ledom lahko izvajate tudi v domači delavnici, saj ni strupeno, vendar boste za to rabili kar nekaj orodja, za katerega je vprašanje če ga imate. Na srečo podjetja, ki se ukvarjajo s peskanjem s suhim ledom nudijo tudi izposojo naprav oz. instrumentov, tako lahko pridete »skozi« precej ugodno. Več podatkov o suhem ledu ter podjetjih, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo in izposojo strojev si lahko preberete na spletu. Prek spletnih iskalnikov boste hitro našli primerne zadetke. Kaj več o drugih načinih peskanja pa v katerem drugem članku.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar