E-objave

Objave iz vseh vetrov

Otroške igrače – ko domišljija zaživi

/
/
/
1085 Views

Naši malčki so neverjetni, vsako stvar, pa naj bo še tako nezanimiva ali celo odpadek znajo spremeniti v igračo. Še najbolj so veseli in ponosni nase, če lahko kaj ustvarijo sami. Ste že kdaj kaj prinesli domov kakšno škatlo in še preden sta vse razpakirali je škatla že izginila. Če je malce večja takoj postane hišica, hotel ali tunelček. Če pa je manjša pa je uporabna za igro skrivalnic z punčkami ali malimi junaki. Slaba stran teh improviziranih igrač je samo to, da se jih otroci kmalu naveličajo.

Katero igračo izbrati za otroka?

Najlažje otroško igračo izberete po starosti otroka. Vsaka igrača je opremljena z minimalno starostjo otroka. To pomeni, da igračo za igro naj ne uporablja otrok, ki je mlajši od navedene starosti. Vse otroške igrače, ki so nevarne za otroke starosti pod 3 leti so še s posebnim opozorilnim logotipom označene in zanje velja, da jih je prepovedano dati otrokom pod 3 leti, saj vsebujejo majhne dele in se otroci lahko zadušijo.

Dobre igrače so tiste, ki spodbujajo otrokov razvoj, lahko motorične ali miselne sposobnosti. Super je, če so igrače izdelane tako, da omogočajo več različnih vrst igranja ter da so trpežne. Otroške igrače, ki nakazujejo kakršnekoli poškodbe je potrebno takoj zavreči.

Otroci se skozi igro učijo o sebi in okolju v katerem so, hkrati pa jih spodbujajo, da odkrivajo meje svojih sposobnosti ter reakcij na njihova dejanja. Splošno načelo je, d otrokom nikoli ne kupujemo igrač, ki so namenjene za starejše otroke, kot je otrok za katerega kupujemo igračo. Ne razmišljajte, da bo kmalu zrasel in čez 3 mesece bo ravno zanj. Če otroku daste igračo prezgodaj je ne bo spoznal in mu bo kmalu nezanimiva, kasneje se pa ne bo več vrnil k njej.

Kakšne so varne igrače

Varne igrače so tiste, ki ustrezajo varnostnim normativom v EU. Ker pa je igrač veliko in je včasih težko razločiti dobro od slabe vam mogoče pridejo prav ti napotki. Če se vam igrača na prvi pogled zdi krhka in lomljiva, je ne vzemite, saj je najbrž tudi v resnici taka. Če gledate igrače za določeno starostno obdobje in imate občutek, da določena igrača ne ustreza tej skupini zaupajte instinktu in se je izognite. Izogibajte se tudi igračam, ki imajo kakršne koli vrvice ali kable daljše od 12 cm, kajti prav lahko se zgodi, da si malček zaveže kakšno roko ali še hujšega. In ko boste to opazili bo že panika. Priporočljivo je tudi, da imajo otroške igrače zaobljene robove, saj se z njimi otroci nemalokrat tudi udarijo.

Odličen vodnik za izbiro otroških igrač pa so vam pripravili v otroški trgovini Bimbo, kjer si za vsako starostno obdobje lahko ogledate kakšne igrače so primerne za otroka. So pa tudi odlično založeni z otroškimi igračami vseh vrst in za vsa starostna obdobja.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar