E-objave

Objave iz vseh vetrov

Podvodna kamera ustvarja najlepše dopustniške spomine

/
/
/
724 Views

Poletje ni poletje brez morja. Vsaj če vprašate otroke, je zagotovo tako. Zato pri nas vsako poletje na morju preživimo deset dni za glavni dopust, poleg tega pa skočimo kdaj do obale še čez vikend. Kadar to ne gre, zunaj pa je vroče, pa peljeva z ženo otroke na kopanje do bližnjega jezera, babi in dedi pa ju rada vzameta s seboj na bazen. Doslej smo imeli na čas na plaži in v vodi precej malo spominov. Saj vsi vemo – če neseš fotoaparat na plažo, moraš paziti, da ni na soncu, da se ne zmoči, ko greš v vodo pa razmišljaš še o tem, ali ti ga ne bo med plavanjem kakšen nepridiprav izmaknil iz torbe za na plažo …

Letos pa smo se odločili, da pustimo naš velik fotoaparat doma, saj sva z ženo kupila mini digitalno kamero, ki snema na SD kartico, uporablja pa se lahko seveda tudi za fotografiranje. In kar je še bolje: to je hkrati tudi podvodna kamera, s katero se lahko tudi malo potapljaš, sicer pa si lahko z njo v vodi popolnoma brez skrbi, saj jo spraviš v vodotesno plastično ohišje in si jo lahko s posebnim trakom pritrdiš na roko.

Naša podvodna kamera je bila otrokom seveda takoj všeč in celo starejši sin, ki sicer ne mara plavati pod vodo, se je letos pogumno potaplja, samo zato, da bi s kamero lahko pod gladino snemal sebe in morski svet. Posneti je želel vsako algo in vsako ribo. Tako smo z morja prinesli kar nekaj materiala, ki ga je treba sedaj pregledati in spraviti najboljše fotografije ter posnetke (upam, da bo sin posnetke sicer zmontiral v film, saj je pri dvanajstih zelo spreten na računalniku).
Seveda pa je bila naša mini podvodna kamera priročna tudi, ko so šli otroci z dedijem na bazen in so se lahko posneli med vožnjo po toboganu. To so posnetki, ki jih ne moreš narediti z ničemer drugim, so pa izjemno zabavni in igrivi. Prav tako jo je starejši nesel s sabo na poletni tabor s športnim klubom, kjer so šli vmes tudi na supanje oziroma stoječe veslanje. Tam mu je trener pomagal, da je kamero pritrdil na sup in tako naredil odlične posnetke samega sebe med veslanjem. Zdaj pa že razmišlja o tem, na kakšen način bi bilo možno mini kamero namestiti tudi na rolko, na kolo itd. Izgleda, da se bo fant, ki prej niti ni bil navdušen nad raznimi adrenalinskimi stvarmi, povsem spremenil –samo, da ima kamero, pa je že pripravljen poskusiti nekaj novega in zanimivega.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar