E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kurirska služba mora biti tudi prilagodljiva

/
/
/
804 Views

Vsako podjetje, ki pogosto potrebuje kurirske storitve, se vedno znova sooča s težko izbiro: naj bo kurirska služba poceni, ali naj bo v prvi vrsti hitra in učinkovita? Najbolje je, če vam uspe zadovoljiti obema kriterijema, poleg njiju pa je izjemno pomembno še nekaj: prilagodljivost. Včasih je povsem brez pomena, če je izbrana kurirska služba cenejša od konkurence, če dostavi pošiljke v dogovorjenem terminu, vendar ima takšne pogoje prevzema pošiljk in njihove dostave, da vas spravlja ob živce. Pravila, ki se jih ne da prilagoditi oziroma po potrebi vsaj nekoliko ukriviti, pričakujemo pri birokratskih ustanovah, ne pa pri podjetjih, ki dejansko opravljajo svoje storitve zaradi dobička. Kurirska služba, ki si zasluži vaš denar, pa naj si tega zasluži tako, da vam je pripravljena prisluhniti – tudi takrat, kadar so vaše potrebe nekoliko izven pogodbenih okvirjev.

Zakaj mora biti kurirska služba prilagodljiva?

Živimo v svetu, kjer se je treba znati dobro prilagajati. Tudi takrat, kadar je potrebna hitrost. Če ste podjetnik, ki želi obdržati svoje stranke, se morate vi prilagajati njim in poskrbeti, da so vaši izdelki dostavljeni takrat in tako, kot si naročnik želi. To pa vam seveda ne more uspeti, če ne sodelujete s kurirsko službo, ki se je pripravljena prilagajati vam.
Marsikateri podjetnik ali podjetje potrebuje kurirske storitve, ki niso povsem klasične, torej ne pomenijo zgolj dostave pošiljke naslednji dan – če bi bilo tako, kurirska služba sploh ne bi bila potrebna, temveč bi zadostovala navadna pošta (vsaj za področje Slovenije). Zakaj se torej odločimo za kurirsko službo? Zato, ker ta nudi več, in ne le na področju hitrosti.

Kakšna kurirska služba je najboljša?

Preden podpišete pogodbo oziroma se odločite za sodelovanje z nekim ponudnikom kurirskih storitev, se temeljito pozanimajte o vsem, kar nudijo v sklopu dostave. Prepričajte se, kako poteka zaračunavanje dostave pošiljk glede na njihovo težo in tudi glede na dimenzije, še zlasti, če pogosto pošiljate večje stvari z manjšo težo. Marsikdaj je dobro preveriti tudi, kako je s pošiljanjem občutljivih pošiljk, ki bi se lahko med prevozom poškodovale. Vedno je dobro, da vam kurirska služba omogoča sledenje pošiljkam, saj boste tako vedno na tekočem glede dogajanja in vedeli, kdaj jo je naročnik prejel, pa tudi ta bo imel informacijo o tem, kdaj jo lahko pričakuje. Posebej se pozanimajte o tem, kako poteka dostava pravnim osebam in kako fizičnim osebam, ter ali lahko prejemnik v dogovoru s kurirsko službo glede na čas dostave tudi spremeni kraj dostave. Nič ni namreč bolj neprijetno, kot če te kurir išče na domačem naslovu, kjer pa trenutno ni nikogar, namesto da bi jo dostavil naročniku v službo ali na njegovo željo pustil paket na primer pri sosedih. Pozanimajte se še o tem, kako poteka prevzem blaga v primeru, da je zanj potrebna odkupnina, ki se poravna ob dostavi – kolikšen je strošek pošiljatelja in kolikšen strošek prejemnika?

Tisto, kar pride podjetnikom še kako prav, pa so seveda tudi termini prevzema pošiljk. Marsikdo ne more poskrbeti, da bi bile pošiljke na primer prevzete ob dvanajsti uri, ko pa prejme veliko naročil, ki bi jih rad odpremil še istega dne, tudi popoldne. Se bo kurirska služba temu prilagodila?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar