E-objave

Objave iz vseh vetrov

3 minutna zgodovina vedeževanja

/
/
/
695 Views

Vedeževanje je veda, ki napoveduje prihodnost in izhaja že iz pradavnine. Na svetu obstaja mnogo tehnik od prerokovanja iz kave in kart do vedeževanja z gledanjem v zvezde oz. s pomočjo astrologije. Popularne metode so tudi vedeževanje iz dlani, kjer te vedeževalka lahko prijetno preseneti, da boš šel med ciprese že čez nekaj dni ali pa metoda z gledanjem v kristalno kroglo, kjer se vedeževalki oz. vedeževalcu prikaže vaša prihodnost.

Stari kitajci, pa ne tisti ki so izumili rikolo, ker je to švicarski produkt, ampak tisti res stari naj bi prihodnost napovedovali iz razpok na želvjih oklepih segretih z železom. Za razliko od kitajcev, ki so za vedeževanje uporabljali želve in sisteme trigramov ter heksagramov so se vikingi posluževali vedeževanja s pomočjo run. To so bile v tem času njihove črke.

Stari Rimljani so si za razliko od Kitajcev in vikingov ogledovali drobovja zaklanih živali in zrna, ki so jih kljuvala piščeta in s tem oblikovala sporočilo. Večina drugih starejših kultur se je za napovedovanje prihodnosti ozirala v vesolje. Med temi so bili predvsem avstralski aborigini, ki so, podobno kot tudi azteki za napovedovanje prihodnosti uporabljali določene rastline.

Grki so se za razliko od ostalih narodov po nasvete prihodnosti zatekali k svojim bogovom. Natančneje, so pred pomembnimi odločitvami odhajali v svetišče boga Apolona, kjer jim je Pitija v transu pripovedovala zgodbe iz njenih vizij prihodnosti.

Z razvojem papirja na kitajskem so kaj kmalu razvili tudi t.i. Tarot karte, ki so še danes ena najbolj uporabljenih metod za prerokovanje prihodnosti.

Tekom zgodovine so se za vedeževanje pojavili tudi črni časi, saj so jih nekateri vladarji preganjali, sežigali, kaznovali s smrtno kaznijo in celo »tunkali« v Ljubljanico.

vedeževanje

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar