E-objave

Objave iz vseh vetrov

Izdelava spletnih strani

/
/
/
577 Views

Še nekaj deset let nazaj si ne bi nihče mislil, da bomo danes tako povezani preko svetovnega omrežja, kateremu pravimo internet. Ker je prišlo do takšnega razcveta svetovnega spleta, se je seveda pojavila tudi potreba po mojstrih, ki bodo izdelovali učinkovite spletne strani. Ponudnikov te storitve je danes ogromno, kar je logično – povpraševanje je veliko, spletno stran potrebuje prav vsako podjetje in tudi mnogi posamezniki, tako da je trg še kako živahen.

Izdelava spletnih strani pa ni enostaven posel, zato morate znati najti pravega izvajalca, ki bo poskrbel za obojestransko zadovoljstvo. Kako torej izgleda storitev izdelave spletnih strani pri strokovnjakih?

1. Priprava na izdelavo strani.

Sam proces se začne že veliko prej, preden se sploh zapiše prva črka kode, ki bo sestavljala spletno stran. Izvajalec mora od naročnika pridobiti podatke, spoznati njihovo ponudbo, pa tudi konkurenco in trg. Le tako bo mogoče izdelati učinkovito in prilagojeno spletno stran za točno določene potrebe. Na podlagi teh se oblikuje ponudba, nato pa se začne pripravljati tudi natančnejši načrt spletne strani. V končni fazi priprave se predstavi celoten plan, predvsem pa je določeno, kaj storitev vključuje in česa ne.

2. Izdelava spletne strani.

V tej točki se začne uresničevati načrt, ki je predstavljen v zaključku priprave. Spletna stran se dejansko začne oblikovati in dobivati končno podobo, v končni fazi te točke pa seveda nastane funkcionalna spletna stran po željah naročnika. Kakovosten izvajalec bo med procesom stalno v stiku z naročnikom, tako da se bodo sproti prilagajale in dopolnjevale še vse podrobnosti, ki v prvotnem načrtu morda še niso bile predvidene.

3. Objava strani na spletu.

Odvisno od dogovora bo izvajalec storitve izdelave spletne strani (www.ms3.si) poskrbel tudi za objavo na spletu. To vključuje registracijo domene ter zakup prostora na spletnem strežniku, tako da začne nova spletna stran takoj delovati.

4. Upravljanje in vzdrževanje spletne strani.

Najbolj priznani ponudniki storitve izdelave spletnih strani po objavi na spletu še ne končajo z delom. Spletno stran je treba vzdrževati, posodabljati in upravljati, je pa obseg teh storitev seveda odvisen od dogovora z naročnikom. V to točko sodi tudi podpora in pomoč v primeru težav ali drugih vprašanj.

5. Optimizacija za spletne iskalnike.

Optimizacija je že bonus storitev, ki pa jo je vseeno dobro naročiti kar pri strokovnjakih, ki stran izdelujejo. Tako bo že v fazi načrtovanja stran oblikovana na primeren način, ki bo omogočal enostavno optimizacijo. Tu pride v poštev še spremljanje obiska in prometa na spletni strani, optimizacija konverzije in podobno, spet odvisno od dogovora.

Izdelava spletne strani ni le kodiranje

Jasno je torej, da pri izdelavi spletne strani ne smemo biti pozorni le na drugo točko. Kakovosten ponudnik bo za naročnika poskrbel pred in po sami izdelavi strani, tako pa se profesionalci ločijo od manj zanesljivih ponudnikov.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar