E-objave

Objave iz vseh vetrov

Progresivna stekla, polarizirana sončna očala za prerojen vid

/
/
/
770 Views

V tem članku si bomo pogledali tematiko kako si lahko izboljšamo ali pa prilagodimo vid do te mere, da naše oči ne trpijo. Na voljo imamo kar nekaj metod, pri čemer pa morami biti pozorni predvsem na progresivna stekla, polarizirana sončna očala in podobno.

Ne glede na to ali slabo vidite na daleč ali na blizu, torej ste ali kratkovidni ali daljnovidni imate na voljo kar nekaj novih možnosti, ki vam lahko omogočijo boljši vid. Najprej se napotite k vašemu očesnemu specialistu oziroma okulistu, pri meni je to http://www.optika-krstic.si/, ki vam bo naredil ustrezne preiskave s katerimi bo ugotovil vaše stanje vida. Na osnovi teh ugotovitev se potem lahko posvetujete kaj je za vas najboljša rešitev. Odločite se lahko za kontaktne leče, ki so danes zelo ugodna in hkrati udobna metoda nadomeščanja očal ali pa se odločite za očala.

V kolikor se odločite za očala morate, tako kot pri lečah, biti pozorni na kar nekaj stvari. Pomisliti morate na steklo za vaša očala. Če ste slabovidni ali trpite za hipermetropijo, potem boste morali imeti dvoje očal. Ker pa je to lahko kar zajeten strošek se lahko odločite za očala, ki imajo progresivna stekla. To so stekla, ki omogočajo gledanje na vse razdalje. Vidite na daleč in na blizu. Progresivna stekla imajo dioptrijo, ki prehaja navzdol od polja za vid na daljavo do polja za bližino. So vsestransko uporabna. Ker pa potrebujete še sončna očala potem so tu polarizirana sončna očala. Takšna stekla zmanjšajo odboj svetlobe od svetlečih predmetov, kar poveča udobje gledanja, zmanjša utrujenost oči. Namenjena so predvsem ljudem, ki imajo težav pri zaznavanju kontrastov.  Torej progresivna stekla, polarizirana sončna očala in vaš vid bo kot prerojen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar