E-objave

Objave iz vseh vetrov

Športne in pametne ure

/
/
/
783 Views

Potem, ko ježe kazalo, da bo klasična zapestna ura utonila v pozabo oziroma postala zgolj še modni dodatek, saj smo za spremljanje časa pričeli vsi uporabljati mobilne telefone, je prišlo do presenečenja. Ura je postala pripomoček z novim, povsem drugačnim in sodobnim namenom – njena najbolj pomembna funkcija ni več spremljanje časa.

Ura z novimi funkcijami

Sodobna tehnologija je prinesla dve vrsti sodobnih ur. Prve so pametne ure, ki delujejo v povezavi z mobilnim telefonom ali ga tudi povsem nadomeščajo. Najboljše nam omogočajo uporabo mnogih aplikacij, ki smo jih doslej koristili na mobilniku, prav tako pa tudi uporabo za osnovne funkcije kot je telefoniranje. Za kakovostno pametno uro je sicer potrebno odšteti veliko denarja, saj tovrstna ura še vedno velja za prestiž, prav tako pa je tehnologija zahtevna. Če ne želite najnaprednejše tehnologije in priznane blagovne znamke, pa je lahko pametna ura vaša tudi že za nekaj deset evrov. Prav tako so na voljo pametne ure, namenjene prav otrokom, ki omogočajo klicanje na izbrane številke (običajno staršev) ter sledenje otroku in sprožitev alarma v nevarnosti, kar je v današnjem svetu precej praktično in nam zagotavlja večjo varnost najmlajših.

Poleg teh so proizvodnjo ur poživile tudi športne ure in pametne zapestnice, ki nam omogočajo, da z njimi beležimo svojo dnevno aktivnost, srčni utrip, preko gps navigacije beležijo gibanje in podobno. Praktične so tako za resne športnike kot rekreativce, pa tudi za vse, ki imajo zdravstvene težave in želijo poskrbeti za več gibanja in boljši nadzor srčnega utripa.

Kaj prinaša prihodnost?

Ura se bo torej obdržala, verjetno pa bo prinesla še veliko novih možnosti uporabe ter vse bolj postajala orodje za najrazličnejše dejavnosti ter komuniciranje. Kaj pa proizvajalci? Že zdaj se delijo: na tiste, ki nudijo klasični prestiž, na tiste, ki nudijo poceni ure kot modni dodatek, ter tiste, ki ponujajo multifunkcijske ure. Lepo bi bilo, če bi med njimi prišlo tudi do križanja – pametna ali športna ura, ki jo odlikuje tudi zanimiv dizajn, bi bila vsekakor dobrodošla.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar