E-objave

Objave iz vseh vetrov

Chromecast za prenos s telefona na TV

/
/
/
892 Views

Pri nas doma imamo radi filme, ne maramo pa hoditi v kino. Z otroki je to precej nesmiselno, saj običajno plačaš karto, nato pa pol filma niti ne vidiš. Raje torej pogledamo kak dober film doma, ko ni težave, če je treba vmes sliko ustaviti in poskrbeti za pavzo. Sprva je bila težava v tem, da smo filme gledali na računalniku, saj je bila oblika zapisa takšna, da bi bilo preveč zapleteno, če bi jih hoteli gledati na televiziji. Nato pa sem ugotovil, da mi lahko mala napravica Chromecast pomaga, da je tudi gledanje na televiziji mogoče. Skrbi namreč za to, da se vsebine s telefona prenašajo na televizijski ekran.

Kako uporabljamo Chromecast?

Namesto, da bi si filme nalagal na računalnik, si jih sedaj raje enostavno naložim na mobilni telefon, saj sem ugotovil, da mi Android ponuja bolj priročne aplikacije, s katerimi lahko povsem enostavno pridem do dobrih filmov in jih tudi hitro prenesem (doma, kjer imam hiter internet in wifi deluje brez težav). Ko je film naložen na telefon, pa se preko Chromecast povežem s televizijo in že ga lahko gledamo na velikem ekranu. Pri tem niti ni potrebno, da je film že v celoti naložen na mojem telefonu. Običajno si namreč filmov ne pripravljamo v naprej, saj se za ogled odločimo v zadnjem trenutku. Tako pričnem z nalaganjem filma na telefon, počakam kakšne pol ure, nato pa pričnemo z gledanjem. Film se v celoti torej še nalaga, a mi ga že gledamo. Telefon enostavno odložim, priključim Chromecast in vse že deluje.

Kaj vse nam Chromecast omogoča?

Chromecast seveda ni odličen zgolj za gledanje filmov. Z njim lahko s telefona na televizijo prenesem prav vse. Otroka uživata, če igrata igrice tako, da spremljata dogajanje na tv, za kontrole pa uporabljata telefon. Največkrat pa Chromecast uporabimo, da si na TV pogledamo slike in naše posnetke, ki jih naredim na telefon. Za to mi ni treba vsebin najprej prenesti na disk in se mučiti s kabli, saj je prenos brezžičen. Nad tem sta še posebej navdušena naša babica in dedek, ki so jim slike na telefonu vedno težava, saj je ekran telefona enostavno premajhen, da bi dobro videla.

Chromecast je po mojem mnenju najboljša mala napravica, ki si jo je izmislil Google, saj je neverjetno uporabna in resnično olajša uporabo sodobnih tehnologij v vsakdanjem življenju.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar