E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kosilnica na nitko za zahtevne travne površine

/
/
/
1086 Views

Kosilnica na nitko lahko pokosi praktično vse, tudi najbolj zahtevne in za drugo mehanizacijo nedostopne travne površine.

Zato je kosilnica na nitko prava izbira povsod tam, kjer je nagib terena prevelik za klasično kosilnico, neravna trata ali obstajajo razne druge ovire za košnjo s klasično kosilnico. V osnovi je kosilnica na nitko lahko gnana preko elektromotorja ali motorja z notranjim izgorevanjem. Od tod tudi izvirajo bistvene razlike pri uporabi in učinkovitosti. Najboljša kosilnica na nitko za majhne površine je električna, saj je enostavna ter omogoča lahkotno upravljanje. Če takšni kosilnici dodamo motor z notranjim izgorevanjem se teža poveča, hkrati pa postane takšna kosilnica na nitko bolj zmogljiva. Iz naštetih razlik bomo znali najbolje presoditi, kaj želimo in kakšno uporabniško izkušnjo hočemo imeti. Manjša električna kosilnica na nitko je primerna za urejene manjše površine ali površine, ki jih ne moremo doseči s klasično kosilnico. Ker so površine manjše nas ne bo motila manjša moč oziroma učinkovitost v primerjavi z izvedbo z motorjem z notranjim izgorevanjem.

Takšna kosilnica na nitko na drugi strani pride prav povsod tam, kjer potrebujemo večjo moč za košnjo travne površine. To je lahko površina z gostejšo travo, z višjo travo ter drugače za košno bolj zahtevna površina. Večja moč ima edino pomanjkljivost v večji teži. Kolikšno moč želimo ter kakšno težo želimo premagovati bomo najlažje ugotovili s praktičnim preizkusom. Proizvajalci nam pomagajo z okvirnimi vrednostmi, ki pa so za začetnike velikokrat težje predstavljive. Za nasvet in praktični preizkus lahko poprosimo prijatelje, sorodnike in znance, ki si kosilnico na nitko lastijo ter imajo z njo izkušnje. Poleg samih tehničnih in praktičnih razlik, je pomembna razlika v poprodajnih storitvah. Za dobro izkušnjo je pomembno, da so nam poprodajne storitve na dosegu roke.

Kosilnica na nitko je dobra izbira za površine, ki jih z klasičnimi kosilnicami ni moč kakovostno pokositi.

http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/vrtni-stroji/kosilnice-in-kose

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar