E-objave

Objave iz vseh vetrov

Fotoknjiga kot nadomestek albuma

/
/
/
844 Views

Že nekaj časa v ospredje prihaja fotoknjiga in počasi izpodriva klasičen fotografski album. Vsebina je ravno tako sestavljena pretežno iz fotografij, uporabljajo pa ga predvsem tisti, ki se s fotografiranjem profesionalno ukvarjajo. Največje zanimanje vzbuja knjiga s fotografijami pri bodočih mladoporočencih, pri novorojenih otrocih in pri rojstnodnevnih zabavah za okrogle obletnice. Takrat ljudje najamejo fotografa, ta pa potem ujete trenutke smiselno in estetsko privlačno razporedi v fotoknjigi. Seveda so pred tem fotografije profesionalno računalniško dodelane, tako da v knjigi potem pristanejo le najboljše.

Zakaj knjiga s fotografijami namesto klasičnega albuma s slikami?

Ljudje se fotoknjig poslužujejo zato, ker je tisk vedno cenejši, pa tudi digitalna fotografija je po priljubljenosti in kakovosti že zdavnaj prehitela klasično.

Fotoknjiga je, kot že ime pove, v knjižni obliki. V čem je prednost pred klasičnimi albumi? V tem, da se lahko fotografije postavi po uporabnikovih željah, dodaja se lahko podnapise, naslove, komentarje, … Fotografije so kvalitetno natiskane, knjige pa so lahko različnih formatov in debelin. Po navadi so trdo vezane. Pomemben bonus izdelka je ta, da se lahko izdela v večjem številu izvodov.

Največji razpon želja omogočajo prve strani oziroma platnice. Vsak ponudnik ima namreč različno vrsto izdelave. Cena izdelka je seveda odvisna od materiala, unikatnosti in kvalitete. Nekateri uporabljajo kar navadne trde platnice, lahko pa najdemo tudi modele z različnimi vgraviranimi vzorci, unikatnimi poslikavami, eden izmed bolj unikatnih modelov se najde tudi v leseni izvedbi z gravuro, ki se izdela po naročnikovih željah.

Ob kakšni priložnosti pa bi si vi dali izdelati svojo lastno fotoknjigo? Jo morda že imate?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar